Христо Кирев стана поредният неврокопчанин в състава на Банско

Младият футболист, ако трябва да бъдем точки е седмият бивш футболист на „Пирин“(Гоце Делчев), който ще подсили тима

Най-новият състезател в зимната селекция на „козлите“ се присъедини към армията на играчи от града край Места, след като в скикурорта вече са Любомир Витанов, Ангел Юсев, Асим Адемов, Мурад Ибраим, Абди Абдиков и Петър Лазаров. Младият халф се появи на първата за тази седмица тренировка на отбора планинския курорт в понеделник. При козлите 22-годишният футболист идва със свободен трансфер, след като разтрогна с „Оборище“ по взаимно съгласие. За него това ще бъде втори престой в Банско, където игра преди почти година, когато стана един от най-добрите млади футболисти на Втора лига. На Христо Кирев и на неговите съграждани се пада, както личи, основната тежест по реализиране на основната цел пред тима – оцеляване в настоящото второ ниво на българския футбол и догодина отново да играят сред професионалистите.

Преди това се говореше за интерес към него от страна на „Царско село“ и „Локомотив“(София), а така също и в „Пирин“(Гоце Делчев), където старши треньорът на тима Йордан Боздански познава качествата му от времето, когато работеха в града край Места преди няколко години.
За юношата на „Литекс“ това ще бъде третият тим в професионалния футбол, където той понатрупа опит с екипите на „Оборище“ и „Спартак“(Плевен). Иначе в своята кариера той е играл като преотстъпен в „Дунав“(Русе) в ерата „В“ група и „Видима“(Севлиево).

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене