Обявиха за публична продан един от най-оборотните в близкото минало магазини на Кюстендил – „Мераклийски“

Съдия-изпълнител опразни един от най-оборотните преди време магазини на Кюстендил – „Мераклийски”, заради дългове на собствениците му – баща и син. Кирил Кирилов и Александър Илиев закъсали с връщането на банковия кредит преди около две години, като се стигнало до опразването на магазина и изнасянето му за публична продан.

333333999

Оглеждането на магазина, който е оценен на 46 000 лв., ще продължи месец, казват от кантората на В. Александрова. Досега обаче мераклии да се запознаят с имота не са се появили. „То в Кюстендил не останаха дребни бизнесмени, които да нямат проблеми с връщането на заемите. Повечето или са с имоти, изнесени за публична продан, или ги застрашава точно това”, коментират от бизнес средите в региона.

„Допреди пет години, преди световната икономическа криза, нещата бяха по-други, почти всеки работеше и се пазаруваше, сега само хранителните магазини не фалират, но и техните собственици се оплакват, защото кюстендилци предпочитат да пазаруват в големите търговски вериги”, коментира производителят Раденко Филипов, изнесъл стоката си направо на улицата в центъра на Кюстендил. Преди години мъжът имал магазинче, в което предлагал произведените от него произведения от дърво, сега предпочитал в хубавите дни да изнася стоката си на улицата, вместо да плаща и наем за магазин, както и режийни разходи – вода, ток и други консумативи. „Така поне завися само от себе си, няма да ме гонят да събират такси и заеми”, коментира още 59-годишният мъж./struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене