ГЕРБ отива на местните избори с 4 милиона бюджет

Бюджетът на ГЕРБ за предизборната кампания е 4 милиона лева, а парите са държавната субсидия на партията, обяви в Стара Загора шефът на предизборния щаб на партията Цветан Цветанов. Той беше в града, за да обяви кандидатите за кметове в областта. „Ние не получаваме дарения. Точно в това е силата на партия ГЕРБ – че няма абсолютно никакви зависимости от евентуални финансови донори“, обясни Цветанов.

ГЕРБ щяла да разчита единствено на средствата от партийната субсидия и нямало да излъчва клипове по електронните медии, освен в последната седмица от кампанията.

„Винаги съм си задавал въпроса как е възможно малки политически субекти да излъчват от сутрин до вечер предизборни клипове. Повярвайте, това струва много пари“, каза Цветанов. Той обясни, че кампанията на ГЕРБ ще се отличава с националния си характер. На 13 септември ще бъде официалното представяне на всичките 265 кандидати на партията за кметове във всички български общини. ГЕРБ очакват в зала „Арена Армеец“ в столицата да се съберат 14 хиляди човека.

Партията вече обяви целта си да спечели изборите за кметове в над 100 общини в сравнение с 2011-та година, когато те са били 94, както и 1700 общински съветници. /БЛИЦ

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене