Ром от Гоце Делчев изкупи фирми с дългове на голяма част от неврокопския бизнес елит!

„Императорите“ в бизнеса на Гоце Делчев – Стоян Пашов, братът на главния се­кретар на НОИ Георги Юруков, Христо Дукинов, Иван Кокушаров, Стоян Ячков и още продали фирмите си с рекордни дългове към банки и държавата на младия ромски „предприемач“ Валери Огнянов Димитров, който управлява новата си бизнес империя от улица „Драгоман“ №182 в ромската махала на града!

Морал, честност, престиж, авторитет, добро име.. част от клишетата, печатани по брошури и визитки на ав­торитетните фирми в град Гоце Делчев и страната като цяло. Местни бизнесмени се самообявяват за „от честни по-честни“ и обявяват този или онзи за „долен измамник“. Картинката е по­зната и лъжата, която прозира зад лъскавия „авторитет“, също. Днес обаче тази лъжа лъсва в целия и блясък, без да се каже нещо ново. Разследващ екип на вестник Топ Преса се натъкна на уникална следа, което разпали журналистическото ни разследване, за да покажем реалното лице на неврокопския бизнес елит. Държим веднага да на­правим едно уточнение: в никакъв слу­чай днес няма да говорим за погазване на закона – на­против. Всичко, за което ще пишем, е от законно по-законно, целта ни е да покажем истинския „мо­рал“ на местните бизнес­мени, които се тупат по гърдите, че са от честни по-честни и от морални по-морални.цсдсцфа

Ровене в търговския регис­тър на България от наши хора установи нещо наистина уни­кално. Смеем да ка­жем – инвеститорско чудо. Млад ром от град Гоце Делчев, ненавършил дори 33 години, масово изкупува фир­ми с дългове на неврокопските бизнесмени, а зад гърба му стои известен местен мастит адво­кат (името му ще публикува­ме на последващ етап, като се сдобием със съответните документи).Без име

Героят на на­шата история днес е никому неизвестният жител на град Гоце Делчев ВАЛЕРИ ОГНЯНОВ ДИМИ­ТРОВ, живущ в нещо средно между кирпиче­на колиба и къща в ромска­та махала на Гоце Делчев на улица Драгоман No 182. За от­рицателно време той, без да има доход отникъде, е броил парите за крупната петролна фирма СТОНИ ОЙЛ, собстве­ност на неврокопския инвес­титор Стоян Пашов и вече е неин горд собственик, броил е пари също така за фирмата на собственика на ресторант „Езерото“, за фирмата на уп­равителя на ресторант „Фла­минго“ – Христо Дукинов, за фирмата на Стоян Ячков, за фирмата на брата на бившият депутат от БСП Георги Юруков – Ангел… Странно, но факт: младият „инвеститор“ от ром­ски произход не се притеснил от ситуацията – всички тези фирми до една са с рекордни дългове към доставчици, кре­дитори, банки и държавата. Наш разследващ екип тръгва по следите на видимото тотал­но ощетяване на държавата и кредиторите с милиони и ско­ро ще публикуваме цифрите до най-малката подробност. Днес обаче обръщаме внима­ние на морала – съществува ли според вас или не в невро­копския бизнес? Доброто име какво означава – добра кола, самореклама и мамене под масата? Отговорите на тези въпроси – скоро.

УТОЧНЕНИЕ

ЧОВЕК НА ТОП ПРЕСА СЪЩО БЕШЕ ЗАМЕСЕН В ПОДОБЕН СКАНДАЛ!

Силвия СТОЯНОВА

Преди време името на на­шия колега Веселин Стаме­нов също бе замесено в подо­бен скандал. Фирма, на която той е бил съдруж­ник и управител, също бе изнесена като продадена на социално слаб ром. Про­верки, иниции­рани от вестник Топ Преса в редица институ­ции, удос­товериха, че фирмата не е била пред фалит, нито е ощетила държавата по ня­какъв начин. Нещо повече – към момента тя е действаща, а Стаменов аргументира от­делянето си от нея с думите, че се оттегля от бизнеса, с който фирмата се е занима­вала, и се насочва към из­дателска дейност. Въпреки това разследването и изслед­ването на морала на местни­ят бизнес елит ще продължи и името на Стаменов също ще бъде включено в това разследване, независимо че е наш колега.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене