ГРАДЪТ: ХВАНАХМЕ АГЕНТ СТРАХИЛ! КРАЛ Е ОТ НПГ?

БИВШИЯТ ДИРЕКТОР НА НПГ „ДИМИТЪР ТАЛЕВ“ – ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ СЕ ПРОВАЛИ КАТО „КУКЛОВОД“!

НАПРАВИЛ СЪРВЪР ДА ШПИОНИРА УЧИЛИЩЕТО?

Симеон ВАЛЕНТИНОВ

Уникално разкритие след сигнал от наши хора в НПГ „Димитър Талев“! Бившият директор на училището Благой Мигдин се прояви в тайния си и крит с години образ на агент от ДС с псевдонима „Страхил“. След като заслужаващо (може би) беше изметен от училището, Мигдин се подсигурил да следи и „дяби“ как ще се управлява то, като направил общ сървър на компютъра в директорската стая и неговия домашен компютър в дома му, който се намира в непосредствена близост до училището. Така Мигдин в продължение на месеци е следял потоците на информация в директорския компютър и видимо ги е ползвал или ще ги ползва в бъдеще време.

Без име

Сигналът до вестник „Градът“ беше пратен от хора, които съзрели как от фасадата на училището излиза кабел, който стига до къщата на Кирил Парасков – първи братовчед и съсед на Благой Мигдин. След по-щателно наблюдение се установи, че кабелът продължава от къщата на Парасков до дома на Мигдин на втория етаж. Така нагло и за сметка на държавата Мигдин не само е следил работата на дирекцията през компютъра си, ами е ползвал напълно безплатно интернет. Информаторите ни са категорични, че това се е случвало с години, което доказва манталитета на един уж уважаван школски директор. Щом се е стискал за 20 лева на месец, за да не плаща интернет, можем да си направим сметка какво „лапане“ е паднало на по-големите проекти и финанси. Дори и с 20 лева на месец кражбата си е кражба и това ще трябва да бъде проверено и дори разследвано. Ето защо придвижихме работата ни по този журналистически материал, снимките и видео, което сме направили, до ръководството на училището и до съответните институции. Мислим поне, че времето на Държавна сигурност отдавна е свършило и че такива като агент Страхил нямат право да се ровят в работа, от която са уволнени. Стига с мръсотиите на старите апаратчици…От сигурен източник разбрахме, че преди третия последен етап на конкурса за директор на НПГ „Димитър Талев”, на комисията е било дадено нареждане от най-висока инстанция, кандидатката Марта Донкова да бъде скъсана на устния изпит.

Конкурсът се проведе в Министерството на образованието, тъй като училището е държавно.

На писмения изпит Донкова се е представила отлично и е оценена с 36 точки, като се има предвид, че максималният брой точки за този изпит са били 37.

Мария Георгиева не беше допусната до конкурса, тъй като не отговаряше на две от изискванията: да има минимум 3 години учителски стаж и педагогическа правоспособност да преподава по някой от предметите в гимназията. По тези причини Георгиева не би трябвало да бъде и временно изпълняваща длъжността директор, тъй като няма специалност, по която да преподава, но законите явно маже да се нарушават за определени хора.

Марта Донкова е дългогодишен уважаван преподавател с повече от 22 години стаж в образованието.

Тя притежава две висши образования, със степен „магистър” по специалностите: „Музикална педагогика” и „Психология”. Била е и преподавател по психология в НПГ „Димитър Талев”. До нас достигна информация, че Донкова е била най-сериозният претендент за поста и по тази причина е представлявала реална заплаха за временно изпълняващата длъжността директор.

Бил е впрегнат сериозен политически елит, който да отстрани Донкова, след което Мария Георгиева да остане на този пост, макар и да е за кратко, тъй като мястото може да бъде заето за постоянно само след спечелването на конкурс

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене