Банско джаз фест 2015 събра огромна публика (снимки)

Джаз фестивала в Банско преминава при изключителен интерес. Въпреки протичащите в момента строително-ремонтни дейности по подмяна на водопроводната и канализационна мрежа на града, курорта е препълнен от туристи, меломани и почиващи. Програмата на фестивала предлага невероятно пъстра палитра от музикални жанрове, предоставяща на публиката възможността за богат избор. Леонид Пташка и любимците на публиката Мънго Джери в техния оригинален състав изправиха публиката на крака.

Феноменалните музиканти, качващи се на откритата сцена всяка вечер градират удоволствието от музиката, оставяйки в публиката жажда и за следващите издания на фестивала. Обичаните от всички българи, култовите Йълдъз Ибрахимова и „Дърти пърчес” с Иван Лечев, заслужено получиха аплодисментите на хората в Банско, а групата „Дандалунда бенд“ с Весела Морова, бразилският перкусионист Клаудио Крон до Бразил и танцьорките от „Амазония“  добавиха в джаз коктейла горещи бразилски и африкански ритми.

По време на фестивала традиционно се провежда изложението „Произведено в България”, на което български производители предлагат своите стоки. Стремеж на общинска администрация Банско е да стимулира местното производство, като за целта дава възможност на местни производители да предлагат своите био продукти по време на най-активната част от летния туристически сезон.

Съпътстващо фестивално събитие е любопитната изложба на тематични фотоси „Jazz в Банско” от автора Стефан Марков от „Булфото”, който е събрал най-добрите 40 снимки с най-ярките моменти от историята на фестивала. Изложбата може да бъде видяна в читалище „Никола Вапцаров”.

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене