„Академик“ Благоевград се върна на пътя на победите

Академик Благоевград

Благоевградските студенти победиха „Шумен“ с 83-71 и вече и на теория продължават във втората фаза на шампионата

Кръг преди края на първия етап от сезона в мъжката „А“ група вече и на теория са ясни четирите отбора, които ще продължат напред към втората фаза. Това са ИУ Варна, Академик Пловдив, Чавдар Троян и Академик Благоевград. До момента е ясно, че варненци, които продължават да са непобедени, ще завършат първи. Също така, че в последния кръг Академик Пловдив и Чавдар Троян ще влязат в директен спор за втората позиция, като след първия мач между тях троянци имат 5 точки аванс. Академик Благоевград ще завърши четвърти, какъвто и да е развоят на мачовете от последния 14-и кръг и двата отложени, които трябва да се изиграят.

В последния мач от 13-ия кръг „Академик“ Благоевград си върна победния ход след победа с 83-71 като гост на „Шумен“. Благоевградските студенти бяха изпаднали в лоша серия от две поредни поражения, които дойдоха след по две продължения, срещу лидерите ИУ Варна и „Чавдар“ Троян. Вчера обаче не се стигна до драматичен завършек на срещата. Благоевградчани спечелиха първата и последната четвърт и това им донесе успеха. „Академик“ Благоевград водеха с 6 точки на почивката, а след третата част авансът им бе сведен само до 4 точки, а 3 минути преди края водеха с 5. Със серия от 9-2 до края обаче те си осигуриха победата.

Капитанът Никола Трайков вкара 19 точки за победителите, 14 и 6 борби записа Милен Захариев, а 13 и 9 асистенции – Николай Маринов. За Шумен Янко Янков записа 21 точки и 5 асистенции, докато с 20 и 6 борби се отчете Бойко Миленков.

В последния, 14-и кръг от първата фаза „Академик“ Благоевград приема „Чардафон“ Орловец. След края на този етап първите четири тима ще си разменят по домакинство и гостуване, т.е. ще изиграят още шест кръга, започващи още следващата седмицата след края на 14-ия кръг.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене