Голям пожар в Благоевград: Гори сеновал в стопански двор

Изгоряха два коня и 10 000 бали слама

Седми час гори сеновал в стопански двор в Благоевград, изгорели са два коня и хиляди бали слама, съобщава БГНЕС. Сигналът за пожара е подаден към 1 ч. след полунощ от района на животинския пазар край Старо Струмско. Изгорели са два коня, продължават да горят около 10 000 бали слама. Два екипа огнеборци дежурят на място, за да не се прехвърли огънят към съседния обор с крави и втори сеновал със сено.

Около 200 кв. м. покривна конструкция на ламаринения покрив всеки момент ще рухне. Когато пламъците се разгорят, огнеборците започват да обливат с вода. Балите слама трябва да изгорят, за да могат по-лесно след това да бъдат отстранени.
Веднага след като пожарът в сеновала е забелязан, е изключено електрозахранването на стопанския двор. Рано тази сутрин на място пристигна и авариен автомобил на ЧЕЗ, който се увери, че захранването е изключено.

Това е трети пожар в имот на благоевградски земеделец и производител на мляко и млечни продукти в рамките на 40 дни, до днес му изгоряха на два пъти около 100 дка жито в нивите, намиращи се от двете страни на пътя Зелен дол-Вътрешна митница.
Причините за пожара тепърва ще бъдат установявани.regiona.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене