Нов случай на коронавирус в Благоевград!

За нов случай на коронавирус в Благоевград съобщиха тази сутрин от Националния щаб за борба със заболяването. Общо заразените в България са 1387.

39 са установените случаи през последното денонощие. В София новите случаи са 11. От тях в болница са 4-ма. Те са настанени в “Пирогов” и ВМА. Във Видин също има 11 новозаразени. В Пловдив и в Кюстендил има по 4 нови, в Сливен Пазарджик  – по двама. Освен в Благоевград, по 1 нов случай има в Хасково и Ямбол. Момиче на 16 години и момче на 15 години са новозаразените деца.

Още двама са починали през последните 24 часа – жена на 77 г. и мъж на 72 г. И двамата са били с инсулт, диабет и други придружаващи заболявания. Починалите с коронавирус у нас станаха 58 досега.

В болница са 31 пациенти. 39 са в интензивни отделения. В София случаите са 691. 5312 теста са направили през изминалата седмица.

Проявите за 6 май няма да могат да се проведат във формата, в който се е провеждал през миналите години, поясни ген. Мутафчийски. “Нямахме никакви разногласия по този въпрос с Министерството на отбраната. Имаше идея да се съберат блокове от военните училища във военното училище в Плевен, но това според мен не е удачна идея”, обясни той и допълни, че традиционният парад също няма да се проведе.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене