Поредният млад и талантлив спортист е на път да напусне България!

Топ Преса отново ви среща с най-добрия хокеист на трева в България. Георги Бъклев е капитан на националния отвор на юноши до 18 години.
Срещата ни с него е по повод, че НСА са поставили негова снимка, върху учебник.

NSA_BuklevЗдравей, Георги разкажи ни какво ново при теб?
– Взехме участие в европейско първенство юноши до 18 години в Беларус, Минск. Представянето не беше убедително. Бяхме четири отбора, ние, Белару, Литва и Украйна. Завършихме четвърти. Мачовете бяха следните. Изиграваш три мача. Това е една цяла голяма група и изиграваш три мача, спрямо точките отиваш да играеш за 1, 2, 3, 4 Първия мач, срещу Украйна загубихме с 6 на 1. Не очаквахме отбора на Украйна да са толкова добри. Те излезнаха по тренирани от нас и по- добре сработени. Втория мач, срещу Беларус мога да кажа, че направихме силен мач. Паднахме с 6 на 4. Загубехме, защото не си вкарахме положенията и грешки в защитата. Мача срещу Литва беше вече без значение, преди това с две загуби. Надиграхме отбора на Литва и заслужавахме да станем трети, но по някога в спорта и това го има. Два фактора ни изиграха лоша шега, не можахме да си изиграем положенията. И всички знаем, като не вкарваш, че ти вкарат. И втория фактор е, че леко цените ги подпряха. Преди години Беларус, Украйна и Литва са били една държава и си се подкрепят. Отмениха ни един чист гол. На тях им дадоха някое друго нарушение в тяхна полза. Два жълти картона в последните минути и тогава обърнаха резултата. Останахме с 9 човека. С двама играчи по- малко трудно се играе.
В момента карам шофьорски курсове и поработвам, лятото да си изкарам някой лев за морето. Март месец бях в Германия нещо, като на проби и хората ме харесаха и казаха, че мога да отида при тях септември или октомври. Условията са добри с квартира работа тренировки. Общо взето нормален начин на живот. Тогава ще играя хокей на много по- високо ниво. Германия е световна сила европейски и олимпийски шампион. Ако имам възможност ще замина. С училището нямам проблем, защото ще мина на индивидуална форма на обучение т.е.ще се връщам само за изпитите и ще си уча там.

Кой е германския отбор, който те иска да играеш за него?
– Клуба се намира в град Бон, бившата столица на Германия, а клуба се казва Бонер. Те играят във втора бундес лига на германското първенство. Добри са да има момчета, които си играят много стабилно.

В близко бъдеще ще имате ли състезания?
– Сега в момента нямаме състезания. Приключехме с това европейско първенство и може би ще имаме държавно първенство септември или октомври.

Готвиш ли се за него или не…?
– Е, да се готвя или да не се готвя, чак толкова добре, то тук в България е такова нивото, че и без подготовка мога да бия.

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса /от 7 до 13 Август 2015 г./

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене