Фоторепортерът Стефан Марков ще представи изложбата си „Джаз в Банско“

Фоторепортерът на агенция „Булфото“ Стефан Марков ще представи с фотоизложба своя поглед към джаз фестивала в Банско. В около 40 фотоса са представени едни от най-изявените български и чуждестранни музиканти, участвали във Феста през последните няколко години – Бени Голсън, Чайна Моузес, Таня Мария, Кенди и Ханс Дълфър, Живко Петров, Камелия Тодорова, Васил Петров, Христо Йоцов, Еко, Стунджи. Снимките са репортажни, без допълнителна обработка и отразяват моментното състояние на изпълнителите.

Стефан Марков се занимава с фотография повече от половин век. Започва с полиграфическите фотографски способи, преминава и през рекламна фотография. След настъпване на демокрацията работи в женски вестник и списание, а последните години е фоторепортер в агенция „Булфото“, където се занимава с всички аспекти на фоторепортажа.

Стефан се интересува от джаз още от годините на Милчо Левиевия „Джаз фокус 65“ и традиционните, но вече несъществуващи Софийски джаз прегледи. От тогава са и първите любителски снимки на джаз музиканти, сред които са и фотосите от първите изяви на Камелия Тодорова, Христо Йоцов, Марио Станчев. „Акустична версия“, показани за първи път във фотоиложбата на „Булфото“ на фестивала „A to Jazz” през 2011 година в Докторската градина. Благодарение на професията си той има възможност да се запознае с личността и творчеството на почти всички българси и много от световните звезди на джаза, гостували в България.

Фотоизложбата “Джаз в Банско“ е осъщесвена с финансовата подкрепа на агенция „Булфото“, както и с помощта на доктор Емил Илиев, организатор на Джаз фестивала Банско, и община Банско. Тя може да бъде видяна във фоайето на читалище „Н. Й. Вапцаров“ в дните на Феста от 7 до 13 август 2015 година. /БЛИЦ

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене