Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим лично присъства на закриването на Лятната школа по „Иконопис” – Благоевград

Неврокопският митрополит Серафим лично присъства на закриването на Лятната школа по „Иконопис” – съвместна инициатива на Младежки дом Благоевград и Православен център при Неврокопската митрополия.

Участниците в Школата изработиха 17 икони на Св.Йоан Рилски Чудотворец които ще бъдат подредени в изложба в деня на откриването на Новата учебна година на Православния център на 1 септември.

Инициативата бе изключително интересна и ползотворна за всички участници и вече с нетърпение очакват следващата стъпка от работата на школата по „Иконопис”.През новата учебна година те ще работят върху дърво и ще изографисат иконите на Пресвета Богородица и Исус Христос.

Всички получиха благословията от Дядо Владика както за успех в живота, така и за ползотворната им работа в школата по „Иконопис”. Също така Митрополит Серафим раздаде по една икона на Света Богородица и книгата”Животът на Св.Йоан Рилски”

Лятната школа по „Иконопис” организира за всички участници пътуване до Рилската света обител на 20 август.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене