ГРАДЪТ: За доктор Елена Аврамова – постът шеф на МБАЛ „Иван Скендеров“, за Иван Душков – заместник-кметско място и реформаторите застават зад всеки, който иска да бъде кмет на град Гоце Делчев!


Вижда се, че осъзнават политическите си позиции и виждат мъртвите си шансове за индивидуален успех, местните така наречени „реформатори“ започват да се ориентират към другите политически партии – разбира се, с предложения за стратегическо партньорство. Без участието засега на партия „България на гражданите“ местните лидери на СДС и ДСБ обикалят от партиен офис в партиен офис и предлагат услугите си – да подкрепят дадена кандидатура за кмет, срещу гаранции и договорки, че ще получат желаните постове от тях. От сигурни източници ние от вестник „Градът“ знаем, че транспортният бос доктор Аврамова търси от бъдещите си партньори да й гарантират мястото на директор на гоцеделчевската болница „Иван Скендеров“, докато Душков е решен категорично да получи заместник-кметско място и ресори за управление в общината. Ако им бъдат дадени гаранции и исканията им бъдат удовлетворени, двамата са готови да оттеглят намеренията си да излъчат обща кандидатура за кмет и да извадят лѝста за кандидат общински съветници. Според запознати позицията на лидера на СДС – Гоце Делчев, другаря Душков, била още по-мека: ако хептен не можело кандидат-кметско място, да е някаква службица, че в последно време бизнесът му далеч не вървял и той почти останал бос и гладен и последната надежда са будалите, които уж ще гласуват за СДС – но ще получат в замяна новия работодател на техният местен лидер. Толкова е просто. Разбира се, не всички в мижавите структури на партиите и на двамата герои в град Гоце Делчев са съгласни с тези техни лични амбиции и това тяхно решение, Душков по темата бил по-нисък от тревата и се държал с поведение „Каквото дойде“, при докторката обаче нещата не стояли така. Имаме основание да публикуваме старата й позната тактика да обикаля партийните централи със списък с пациенти и да разправя наляво и надясно, че техният живот зависел от нея и че те ще гласуват за когото тя каже. Разбира се, ако някой постави нейните морални ценности на масата по темата, то тя моментално трябва да бъде задържана и вкарана в затвора, но, уви, в политиката всички мръсни уникални номера са позволени.
КОМЕНТАР НА ВЕСТНИК „ГРАДЪТ“!
Ние от местния вестник на Гоце Делчев заемаме позиция на неутралитет в настоящите местни избори. Поставили сме си за цел обаче да информираме не само за реалните случващи се неща, но и да вадим цялото задкулисие в политическия живот на града ни на светло. Помнете думите на големият български политик през възрождението Марко Балабанов, който казва, че „Един вестник не трябва да е само вестител на щото става, но още и искрен изяснител“. Е, ние от години си знаем работата и призванието…

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене