Заплашително и нагло: Местният бизнесмен Насьо кебапчето изкупува държавните имоти на Гоце Делчев – кой му дава тази власт на делибеевия зет?


Има 7 смъртни гряха. Бо­гатство без труд. Удоволст­вие без съзнание. Наука без човечност. Знание без ха­рактер. Политика без прин­ципи. Търговия без морал. Поклонение без жертва. По­знати ли ви са? Разбира се, няма как дребен човечец като мен да претендира за авторство, авторът на тази максима е Махатма Ганди. Мъдър човек, явно знаещ какво говори. В родния ни град местните бизнесмени и политици явно ще горят в ада, ако това наистина са смъртни грехове, защото, съгласете се, познаваме хора, които направиха бо­гатството си без труд, пра­вят си удоволствие, без да имат съзнание, повечето по­литици нямат принципи и т. н. Да обърнем внимание на греха „богатство без труд“. В родния ни град и стра­на такива грешници пре­обладават. Как така един нищо и никакъв кебапчия например, какъвто е Насьо Кебапчето или известен по­вече като Делибеевия зет, направи пари и състояние и имоти, при това под носа на властта и обществото. Почти няма търг за имоти, в който въпросният човек да не се е явил и да не го е спе­челил, а никой не пита откъде са парите, с които изкупу­ва имотите? Преди години ние от вестник „Градът“ пър­ви заговорихме по схемата: купува се имотът или част от него за жълти стотинки, а после се продава на човек, който има интерес от него, на реални десеторни тлъс­ти цени. Така например ако държавата има нужда от един имот, то тя го прода­ва на Кебапчето за смешни пари, а година след това, когато имотът й трябва за строеж на път или на улица в град Гоце Делчев, тя си го купува от Кебапчето за зна­чителни пари. И ако това не е мирис на корупция и дала­вера, здраве му кажи.

А официалният бизнес на Делибеевия зет е да вари шкембе чорба, да пече кебапчета и да бърка таратор на пазара. На вид нищо и никакъв човечец, а с финансови възможности да купи повечето баровци с луксозните джипове из града, в това число да им плати и борчовете. Е, тези хора са ни интересни на нас от вестник „Градът“. На та­кива хора трябва да се об­ръща внимание и да бъдат осветлявани. Защото дока­то мишкуват под полата на жена си, правят пари и ла­пат създаденото от нашите данъци.

Вестник „Градът“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене