Мащабна операция „Антидрога“ в Пиринско: Арести в Сандански, известни дилъри и полицейски син зад решетките, канабисови барони и техни помагачи задържани

антидрогаМащабна полицейска операция Антидрога се проведе в почивните дни. Резултатите са катастрофални за притежателите и разпространителите на дрога. Голям удар бе нанесен в Сандански, както съобщихме още в събота.

Ето какво официално публикува полицейския бюлетн за случилото се в почивните дни . На 18.07.2015г. около 11:00 часа в гр.Кресна, от полицейски служители на РУ-Сандански, е спрян за проверка лек автомобил „Ровър”, управляван от Димитър .Б- Печения и ./46г./ от гр.Сандански и пътуващ в него Александър. Димитров – Анджи ,./32г./ от .Сандански.,за които съобщихме още в събота . В хода на проверката в автомобила е открит найлонов плик, съдържащ около 60,27 гр. бяло, прахообразно вещество, реагиращо положително на кокаин. Двамата мъже са задържани със заповед за задържане до 24 часа.

В хода на работата по случая са извършени последващи проверки, в хода на които в заведение, .Сандански, стопанисвано от Б. Петров, син на известен бивш полицай и началник на местното полицейско управление в Сандански. У Петров – младши, е открито около 0,48 гр. бяло, прахообразно вещество, реагиращо положително на кокаин, а в заведението са открити и иззети около 4,2 гр.хероин, около 10 гр. кокаин и електронна везна.

В жилище и гараж, в гр. Сандански и стопанисвани от лицето, на различни места и в различни вакумирани пакети, са открити и иззети общо около 269 гр. кокаин, около 4,72 гр. канабис и машина за вакумиране. Б.П. е задържан със заповед за задържане до 24 часа. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354А, ал.1 от НК.Изключително успешната полицейска операция започна в Сандански В хода на проведена, за времето от 17.07.2015г. до 19.07.2015г., акция по линия на противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества, от полицейски служители на ОДМВР-Благоевград, е констатирано следното:

На 17.07.2015г. в ЦГЧ на гр.Сандански, със заповед за задържане до 24 часа, е задържана Н.С./23г./ от гр.София. В хода на проверката на лицето, от полицейски служители на РУ-Сандански, е открита и иззета около 0,16 гр. суха, тревиста маса, реагираща положително на канабис.

На 17.07.2015г., от полицейски служители на РУ-Петрич, е извършена проверка в местността „Стефаница”, землище на с.Чурилово, общ.Петрич. В хода на проверката, в обезлесен участък на Държавен горски фонд, са открити около 189 кг. зелени, тревисти растения, които след направен тест са реагирали положително на канабис. По случая е образувано досъдебно производство.

На 19.07.2015г., от полицейски служители на РУ-Разлог, е извършена проверка в местността „Бетоловото”, землище на гр.Разлог, при която са открити около 6 бр. зелени, тревисти растения, реагиращи положително на канабис.

В хода на проверката на място са установени Б.К./26г./ и А.Ш./30г./ и двамата от гр.Разлог, като в автомобила с който са се придвижвали лицата е открита около 27 гр. суха, тревиста маса, реагираща положително на канабис. Б.К. и А.Ш. са задържани със заповед за задържане до 24 часа. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.

На 20.07.2015г. около 01:30 часа на ул.”Пирин” в гр.Сандански, от полицейски служители на РУ-Сандански, е извършена проверка за самоличност на двама мъже на 28 и 23 години и жена на 20 години, всички от гр.Сандански. В хода на проверката до пейка, на която са стояли лицата, са открити и иззети около 4 бр. бели хапчета, които след направен полеви тест са реагирали положително на хероин с приблизително тегло около 0,78 гр. По случая е образувано досъдебно производство. Работата по случая продължава. Операцията продължава.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене