Запад Юг: РЗС обяви кандидата си за зам.-кмет Атанас Василев и 7 големи проекта за развитие на община Сандански

maxresdefaultВасилев, който е бил търговско аташе на България в Брюксел в периода 1997-2001 г., ще има отговорности за инвестиционната политика и международното сътрудничество

Конференцията на ПП РЗС в община Сандански, състо­яла се на 12 юли в Дом на културата с участието на око­ло 600 делегати и гости, прие предложението на лидера на партията Яне Янев за канди­дат зам. кмет да бъде издиг­нат Атанас Василев.

Бяха оповестени и 7 голе­ми проекта, част от програ­мата „Развитие за община Сандански 2015-2020“, която ще бъде напълно готова на 20 септември.

Мега-проектите, съобразе­ни с изискванията на Брюк­сел за новия програмен период, са:

  1. Фонд за насърчаване на образованата раждаемост, иновациите и интелектуал­ния капацитет.
  2. Съвременен здравен комплекс за профилактика, лечение и възстановяване. Спортен парк.
  3. Индустриална зона с логистичен център.

Общинско тържище със складова и хладилна база.

  1. Разширяване и реновиране на градския парк.
  2. Общин­ско горско лесничей­ство.

Лидерът на РЗС Яне Янев подчерта, че програмата на партията за развитие на община Сандански може да бъде изпълне­на само чрез привличане на значителни чуждестранни инвестиции.

„За да по­стигнем това в общинската администра­ция трябва да работи човек, който има бо­гат мениджър- ски, търговски и дипломати­чески опит, човек, който по­знава Европа и финансови донори от цял свят като пръ­стите на двете си ръце, защото многократно се е ръкувал с тях при сключването на значими сделки и споразуме­ния с фактори, които никога не са идвали в Сандански, но могат да бъдат мотивирани да дойдат“, каза лидерът на РЗС, представяйки кандида­турата на Атанас Василев за зам. кмет на община Сандан­ски с ресор „Инвестиционна политика и международни отношения“.

Василев е роден в Сандан­ски, има двойно – българско и френско – гражданство. От 1980 г. живее, учи и раз­вива бизнес във Франция. Завършил е икономика в университета в град Лил и е бил търговско аташе на Бъл­гария в Брюксел в периода 1997-2001 г.

Владее перфектно френски и английски, ползва немски, познава отлично културите на тези народи.

„Предвид събитията, които се развиват в съседна Гър­ция, нараства изключително значението на Коридор № 4, а нашият район става благо­датно поле за развитието на нов бизнес. Но ние трябва да създадем среда, която отго­варя на изискванията на по­тенциалните чуждестранни партньори, ние трябва да се научим да говорим на техния език. Защото… голяма част от инвеститорите, които про­явяват интерес към страните от бившия социалистически блок, се оплакват от корупцията. А тя е лоша среда за инвестиции!“ С тези думи Василев очерта бъдещите си отговорности.

Той съобщи, че в ход са вече предварителни раз­говори с няколко френски и белгийски фирми, които проявяват интерес за инвес­тиции в хранителната и фар­мацевтичната индустрия в Сандански.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене