На „Дъбравска“ 1 пак пишат декларация: Долу ръцете от ОФК „Пирин“, пари има

офк пирин

Поредната декларация из­тече вчера от офиса на ор- летата на „Дъбравска“ 1, то­зи път подписана от хората на всички нива в клубната йе­рархия. Повод за обръщение­то към футболната обществе­ност са периодично появява­щите се писания в интернет форумите за финансови проблеми в клуба. Послание­то към феновете е недвус­мислено: „Атаките срещу отбора са обречени на провал, долу ръцете от ОФК „Пирин“, пари има“.

В декларацията, която пуб­ликуваме без редакторска намеса, се казва: „Уважаеми привърженици на любимия ни „Пирин“, по повод зачес­тилите в публичното прос­транство нападки срещу клу­ба и конкретно финансовата стабилност на ОФК „Пирин“, категорично бихме желали да Ви уверим, че подобен казус към момента не съществува. ОФК „Пирин“ е финансово обезпечен и задължително ще преследва поставената цел – влизане в професионал­ния футбол, нещо в което ни­то един от нас не се съмнява. Спекулирането и нагнетява­нето на напрежението в ре­диците ни е абсолютно необя­снимо, и най-важното безрезултатно. Отборът в момента представлява един изключи­телно сплотен и задружен ко­лектив, в който на всеки е ясно каква е целта и как трябва да се постигне.

Абсолютен факт е, че ОФК „Пирин“ запази изцяло ядро­то си от изключително опи­тни, талантливи и перспек­тивни футболисти, а дори и се подсили сериозно в от­делни звена, което само по себе си говори за една ста­билност във всеки един ас­пект от съществуването на клуба. Още повече, вече се мисли и за закономерния според нас резултат – уча­стието на „Пирин“ в профе­сионалния футбол през след­ващия сезон.

Бихме желали да изразим и силната си благодарност за гласуваното доверие, както и за осигуреното спокойствие за съществуванието на клу­ба към община Благоевград и в частност кмета Атанас Камбитов, като обещаваме, че ще направим всичко по силите си за осъществяване на поставените цели.

Не на последно място ис­каме да се обърнем и към фе­новете, доброжелателите, а дори и към тези, които се стремят по един или друг на­чин да внасят напрежение в отбора – елате на стадион „Христо Ботев“ за първия официален мач на 23 фев­руари и подкрепете „Пирин“ – лицето на спорта в Благоев­град. Колелото ще се завър­ти отново и „Пирин“ е на път да бъде пак там, където му е мястото, и за целта имаме нужда от всеки един от вас.“

С уважение: футболисти, ръководство и служители на ОФК „Пирин“ ЕООД – Благоевград

Вестник „Струма“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене