МВР проверява сигнал срещу пернишкия директор на полицията

78530-632x358

Анонимен сигнал срещу директора на ОД на МВР в Перник Валентин Бучински е изпратен до МВР, в който той е обвинен в множество нарушения. Сигналът бе разпространен и в медиите, по този повод на въпрос на „Струма“ министър Бъчварова отговори:
„Всичко, което е стигнало като сигнал до мен, е предадено и се правят проверки. Искам да ви уверя, че няма нещо, което да е игнорирано или толерирано, и се работи“.
В анонимния сигнал се твърди, че изложеното становище се подкрепя от „почти целия състав на IV РУП в София”, където преди това Бучински бил началник.

Поради множеството сигнали, които сме подавали за извършени от него нарушения и престъпления, очаквахме Бучински да бъде уволнен, а не издиган в длъжност, се казва в анонимния сигнал. Там е посочено още, че през 2013 година в пияно състояние Бучински нанесъл побой на съпругата и големия си син.

В момента старши комисар Бучински е в отпуск, но присъства вчера на церемонията по откриване на новата сграда на пожарната в Перник. Запознати твърдят, че отпускът му е свързан с проверката от министерството по анонимния сигнал. /struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене