ТОП ПРЕСА ПЪРВА С НОВО ЕКСКЛУЗИВНО ВИДЕО ОТ ПРОТЕСТИТЕ ДНЕС В ГЪРМЕН! ГЛЕДАЙТЕ – ВОЙНАТА ПРОДЪЛЖАВА!!! 18

фсдфсдсСлед вчерашния побой на българи от цигани, тази сутрин, разгневени жители на Гърмен и селата Заграде и Марчево, с гражданско неподчинение  блокираха пътя за Ковачевица. Ще припомним: Вчера малко след 18 ч., цигански бус спря в Заграде и пуснали максималната сила на звука на музиката от буса. След направената от млад мъж забележка, ромите скочиха да го бият. Приятелите му се втурнаха да го защитят и така бе провокирано масово сбиване. Петима от българите са ранени като на трима от тях бяха настанени в гоцеделческата болница с прорезни рани с брадва по лицето и тялото. Това предизвика масов гняв у българите и тръгнаха към ромския квартал Кремиковци за кървава вендета. Полицията едва удържа разгневените хора. Чрез социалната мрежа „Фейсбук“, тази сутрин блокираха пътя и сега в ранния следобед още не е освободен. Освен това, тръгна гражданска подписка с искане, общинска администрация Гърмен да направи пълна проверка на незаконно завзетите имоти – частна и общинска собственост върху които циганите са си построили къщи. Освен това, да се поиска отговорност за безконтролната регистрация на нови жители на квартала, настанени по няколко семейства в две стаи. Всички незаконно пребиваващи да се екстрадират незабавно по местоживеене, са някои от исканията на гражданите.

Очакваните два автобуса цигани, тръгнали снощи от Петрич за да помагат на братята си от гърменския квартал Кремиковци, така и не пристигнаха. Предполага се, че полицейски патрул на „Папаз-Чаир“ са върнали войнстващите роми. От своя страна, българите очакваха също външна подкрепа. Рокерски клуб „Велика България“ са се обадили на местни членове на клуба, че са се организирали на мото-поход до Гърмен в подкрепа на българите от селото, които увериха, че ще пристигнат около 11 ч.  Моторизираната подкрепа също не пристигна до ранния следобед днес. „Войната вече е запалена. Повече няма да има мир между нас. Държавата напълно ни е нележирала и до като не изселят циганите от тук, мир няма да има!“, коментира разгневен гражданин

ТВ каналът на www.toppresa.com  отново предлага на своите зрители сурови кадри без никаква техническа намеса за да може зрителите да се пренесат в реалната атмосфера на днешния протест.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене