Транзитният трафик за Гърция ще преминава по новия участък Кулата – Марино поле от лот 4 на АМ „Струма“

IMG_0780

Предсрочно за двупосочно движение се пуска дясното платно по последните 3 км от лот 4 на АМ „Струма“. По този начин транзитният трафик се изнася извън селата Кулата, Чучулигово и Марино поле. Целта е в активния туристически сезон, когато много хора пътуват към морските курорти на Гърция, движението да е много по-безопасно и да не се създават неудобства на жителите на трите населени места.

Без име

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров, членовете на УС инж. Дончо Атанасов и инж. Илиана Захариева провериха новия участък преди пускането на движението. Пътуването от км 435+340 до км 438+500 на АМ „Струма“ ще се осъществява двупосочно с временна организация на движението до окончателното завършване на магистралното трасе, което е планирано за 1 август. В момента на обекта се изпълнява последният етап от строително-монтажните дейности. Работи се на 24-часов режим с пълна мобилизация, подчерта министър Павлова след инспекцията на обекта. Председателят на УС на АПИ инж. Лазаров посочи, че със завършването на обекта времето за пътувате до границата с Гърция ще се съкрати с около 1 час.

U

U

Извършен бе и контролиран взрив на старо мостово съоръжение на път III-198, което трябва да бъде премахнато във връзка с изграждането на обекта.

Лот 4 Сандански – Кулата от АМ „Струма“ от км 423+800 до км 438+500 е с дължина 14,7 км. Проектът се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет чрез Оперативна програма „Транспорт“ 2007-2013 г.

Изпълнител на договора за строителство е „АКТОР” АСД – Гърция. Стойността му е 67 176 000,00 лв. с ДДС. Строителният надзор осъществява „Пътинвест – инженеринг” АД. Договорът им е за 356 419,20 лв. с ДДС.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене