Михаел Шумахер е проговорил?

78397-632x358

Михаел Шумахер е проговорил, тръбят клюкарските медии в Германия. Бившият пилот от Формула 1, който пострада тежко след инцидент със ски в края на 2013 г., произнасял думи накъсано. Феновете на немеца посрещнаха с радост новината, но съпругата му Корина побесня от непрекъснатото разпространение на слухове за здравословното състояние на световния шампион.

Скандалът се разрасна, след като госпожа Шумахер заведе дела в съд в Мюнхен срещу три клюкарски списания, които разпространявали непроверени и недостоверни информации за Михаел.

Според „Фрайзайт Ревю“ Шуми е проговорил за първи път, след като е излязъл от комата, като това е станало по време на лечението му в дома му в Швейцария. Изданието дори уточнява, че бившият пилот вече говори накъсано и произнася отделни думи. В Германия полудяха от радост, чувайки новината. Корина Шумахер не опроверга информацията, но побърза да охлади страстите, като заяви, че й е писнало непрекъснато да се пише какво ли не за здравословното състояние на съпруга й.

Списание „Бунте“ наля масло в огъня, обявявайки, че в момента бившият пилот се лекува със специална терапия, но не се уточнява каква точно е тя.

На първа инстанция съдът постанови, че изданията са създали „спекулативна надежда, изградена върху воайорски наблюдения“.

По-важната победа на Корина в съда обаче е това, че тя постигна забрана за публикуването на неофициална информация, касаеща здравето на Шуми.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене