Пропадна изолация от милионен ремонт на спортен комплекс в Кюстендил

Пропадна част от изолацията на спортен комплекс „Осогово“ в Кюстендил. Сградата бе ремонтирана преди две години. Увреденият участък е от външен таван до входа – над зона за преминаване на хора. Пропадането е станало през нощта, затова вероятно няма пострадали, пише segabg.com.

Инцидентът бе широко разгласен в социалните мрежи от зам.-областния управител Кристиян Иванчов. Тъй като той е спряган за кандидат-кмет на ПП-ДБ срещу дългогодишния титуляр Петър Паунов, потребители се усъмниха, че неправилно представя случилото се. Но произшествието бе потвърдено от общински служител пред БНР. „Екипи на фирмата, направила ремонтите по сградата преди две години, веднага са започнали демонтаж и възстановителни работи“, заяви пред радиото Ивайло Чалъков, експерт при управление на кризи в кметството.

Иванчов се закани да сезира „отговорните институции“ за проверка на качеството на строителството и вложените материали. Вероятно има предвид прокуратурата, защото областната управа чрез самия него няма нужда от сезиране. Иванчов написа още: „През 2020 г. започна „мащабен ремонт“ на спортен комплекс „Осогово“ в Кюстендил, за който бяха отпуснати близо 3 млн. лв. от правителството на ГЕРБ – за цялостно обновяване на фасадата на стадиона, подмяна на дограма, поставяне на изолация на таваните и други ремонтни дейности. През 2021 г., само преди 2 години, кметът на Кюстендил Петър Паунов заяви пред тогавашния премиер Бойко Борисов, че след години в разруха, сградата вече е обезопасена. (….) Сградата осъмна с паднала изолация – резултатът от корупционните практики на управляващите от ГЕРБ и некачественото изпълнение на проекта“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене