СУПЕР СКАНДАЛНО! Благоевградско семейство си построи дом за 2 млн. евро – пари от търговия с оръжие и финансови афери!

евро

Фондация „Америка за България“ се обърна към югозападния таблоид с надеждата да разкрием истината за парите на благоевградското семейство Керини

На редакционната ни поща тази седмица ни беше доставен сигнал от Фондация „Америка за България“ с потресаващи раз­крития за едно благоевградско заможно семейство. Ако този сигнал беше анонимен, може би нямаше да реагираме толкова чувствително, защото щяхме да счетем, че с нас се свърза поред­ният клеветник, но при положе­ние, че е от авторитетна органи­зация и подписан с име, няма как да не го публикуваме, още повече че описаните неща в него са меко казано ужасяващи. Предлагаме на вашето внимание, уважаеми читатели, пълния текст и факсимиле от сигнала:

СИГНАЛ

От Фондация „Америка за Бълга­рия“

ул. „Мальовица“ №6, София 1000, България

Тел.: (+359 2) 806 3800, Факс: (+359 2) 843 5123

Уважаема редакция на в-к „Топ Преса“, дълги години сме свиде­тели на разграбване на държа­вата, неплащане и укриване на данъци и безнаказаност от страна на т. нар. бизнесме­ни.

Типичен пример в този стил в Благоевград са Кра­симира и Стоян Керини и милионерската къща на фамилия Керини в Благо­евград, ул. „Ильо Войвода“ № 15, кв. Баларбаши /или както я наричат хората „ПРОГИМНАЗИЯТА“/. Къщата е над 2000 кв.м. с арки, орнаменти, барбекюта, вътрешен басейн с олимпийски размери и т.н, как- то и с огромен вътрешен двор. Разполага с много скъпи детай­ли и акценти във вътрешния и външния интериор. По данни от експерти в строителния бранш и недвижимите имоти, къщата е за над 2 млн. евро. Отделно в гара­жа им се подвизават скъпи авто­мобили за огромни суми. Също разполагат с реставрирана огро­мна вила в известното туристи­ческо село Лещен.

Фамилията е известна в града от времето на прехода и до сега с незаконните си сделки с оръ­жие, наркотици и с укриването на доходи и данъци. Самите те като недосегаеми се хвалят, че не са платили 1 лев данъци на държавата и няма и да платят. Ние като редовни данъкоплатци и спомоществователи на Бълга­рия в прехода питаме къде е пра­вдата? Не могат ли да се сезират компетентните органи и законът да бъде прилаган за всички? Как може някои със скромни доходи редовно да си плащат данъците, а други да не го правят и да се гаврят с останалите? Как е възможно в днешно време да имаш имоти за милиони, а да не си платил данъците си?

Надяваме се, че Вие като стожер на справедливостта, равенството пред закона и борбата с корупцията ще съ­умеете да предизвикате ком­петентните органи в лицето на НАП, Прокуратура и Комисия за отнемане на незаконно придо­битото имущество да извършат своите проверки и да санкцио­нират адекватно всеки един на­рушител на законите в България.

Надяваме се, че ще вземете сигнала под внимание и ще за­щитите интересите на държавата и в частност на всички честни и почтени граждани, които редов­ но плащат своите данъци и так­си.

С Уважение….

Десислава Тальокова

Както се вижда, има защо да се задават тези неудобни въпроси, и как така в град като Благоев­град може да се постигне подо­бен стандарт на живот. Напра­вихме няколко неуспешни опита да се свържем с представители на въпросното семейство, на два пъти получихме обещание, че с нас ще се свърже техният адво­кат, но уви – всичко остана само в графа „неспазени обещания“. По искане на Фондация „Америка за България“ ние ще придвижим сигнала до всички компетентни институции с надеждата, че ще стартират моментално проверки и разследвания по изнесеното в сигнала. Истината трябва да из­лезе на бял свят, нещо, което ние от Топ Преса сме приели за лич­на кауза.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене