Тарикатка с 14 присъди ще лежи още 10 г., измамила баби от Петрич с 55 000 лв.

темида

67-годишна пенсионерка, която досега има 14 присъди, ще лежи още 10 г. в затвора за измами. Славка Тодорова получи окончателната си присъда от Окръжния съд в Благоевград.

От юли 2011 г. до май 2012 г. тя успяла да измами пет жени от Петрич на възраст от 77 до 82 г. като им вземе общо 55 хил. лв.

Тодорова, която е от Бобов дол, вдовица с 10 деца, пристигнала в южния град и наела квартира. Пред възрастната хазяйка обяснила, че върти бизнес с фирми от Гърция, но има много връзки в различни институции у нас, съобщи 24 часа. Взела от 79-годишната Любка близо 4000 лв., за да „издейства“ на нея и мъжа й по-високи инвалидни пенсии. Бабата събрала спестяванията си, взела и назаем от роднини и съседки. След това Славка „атакувала“ още четири стари баби с обещания, че също ще им осигури по-високи пенсии, но от Гърция. Жените били роднини и съседки на първата измамена. На една от тях пък обещала, че ще доведе гръцки бизнесмен, който да купи неин имот. Наложило се пенсионерките да теглят заеми, да си продават златните зъби и пръстени, както и да взимат от синове и дъщери, за да набавят исканите суми от Славка. Най-сериозно са „изгорели“ две от жените които й дали 32 хил. и 18 хил. лв. След като няколко месеца ги лъгала, че всеки момент ще им уреди документите, изчезнала. Тогава бабите се сетили, че са измамени и се оплакали в полицията.

Славка била заловена и се оказало, че вече е лежала в затвора и има 14 присъди за подобни измами от различни краища на страната. Докато бъде разкрита за деянията си в Петрич, тя успяла да извърши още няколко такива в други градове и вече лежи за пореден път в затвора.

Районният съд в Петрич й даде 10 г. лишаване от свобода при строг режим, а окръжните магистрати потвърдиха окончателно решението.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене