Стадионът в Разлог – образец за Пиринско

_thumb

Разлог сложи в малкия си джоб стадионите в Югозапада, открива покрита трибуна

Пирин Разлог ще разполага с единствения стадион в Благоевградска област с изцяло покрита трибуна. Вече са монтирани около 3000 седалки в оранжево и зелено. Монтирана е и козирката и модерното видеотабло, а визията на стадиона в планинското градче е наистина впечатляваща. Напълно е готов и мини изкуствения терен зад една от двете врати с размери 60 х 30 метра.

Подменено е и тревното покритие. Готов е и теренът в село Годлево. Там също са монтирани седалки, направени са рампи за инвалиди и места за журналисти. Ремонтът на двете съоръжения започна миналото лято и се изпълнява по проект. Затова и близо една година местният Пирин играеше мачовете си на стадион „Свети Петър“ в съседния град Банско.

Новият модерен стадион, освен ценна придобивка за Разлог е и голям успех разбира се за кмета на града инж. Красимир Герчев. Той е и бивш президент на Пирин Разлог. Изграждането на стадиона в Годлево, многофункционална спортна площадка за футбол на малки врати и тенис на корт в село Баня и реновирането на стадиона в Разлог струва 5 866 571 лева. Община Разлог няма да плати нито лев от собствените си средства. Целият бюджет е предоставен по Програмата за развитие на селските райони.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене