Кризата в БСП – Петрич се задълбочава, Изпълнителното бюро не успя да издигне кандидат за кмет, Д. Капитанов е резервният вариант

димитър капитанов

Без резултат завърши заседанието на Изпълнителното бюро на на БСП – Петрич. На него трябваше да се търси решение за излизане от кризата, в която изпадна столетницата заради липса на кандидат на БСП за кмет. След заседанието червеният лидер Димитър Капитанов бе лаконичен: „Няма нищо ново при нас, ще имаме друго заседание следващите дни, БСП трябва да има кандидатура за общински кмет”.

Според източници на „Струма“ Капитанов е понесъл сериозни критики от част от присъстващите, най-вече заради това, че левицата по негово време се е капсулирала и не са привлечени нови лица. Червеният лидер е бил обвинен, че нищо не е направил, за да може БСП да има свой кандидат за общински кмет. Чули са се и гласове за оставката на Димитър Капитанов от председателския пост. Самият той заяви, че въпросът за оставката му не стои на дневен ред, дори и някой да я иска, няма да я подава, защото в този момент това не е здравословно за партията.

Кризата в БСП – Петрич настъпи, когато номинираният от червените структури бизнесмен Георги Хаджимаргаритов обяви, че няма да се кандидатира за кмет, дори бе изненадан и леко огорчен, че са го номинирали, без да е дал съгласието си. На заседанието на червените вчера социалисти са поискали отново да проведат консултации и среща с Георги Хаджимаргаритов в опит да го накарат да преосмисли решението си и да се съгласи да се кандидатира, макар и като независим, какъвто е бил замисълът отпреди месеци, а червените да го подкрепят. До края на тази седмица ще бъде отправена покана към Хаджимаргаритов за среща с представители на левицата начело с Димитър Капитанов.

За първи път БСП в община Петрич изпада в такава тежка криза в навечерието на избори. За капак преди дни, както „Струма“ писа, настоящият общински съветник от групата на БСП Борислав Коларов получи покана от ГЕРБ да бъде включен в тяхната листа за общински съветници под номер 6.

В края на месеца социалистите в южната община ще проведат конференция, на която трябва да излъчат кандидатура за общински кмет, номинации за кметове на села и общински съветници. Ако дотогава не намерят кандидатура за общински кмет, на самата конференция ще бъде номиниран Димитър Капитанов, въпреки че той многократно заявява, че няма да се кандидатира, разкриха социалисти. Червеният лидер се очаква да се кандидатира за кмет на родното си село Коларово и да бъде в челната тройка в листата на БСП за общински съветници. /struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене