„Пирин“ и „Левски“ играят в сряда в Самоков, а не на „Герена“

Pirin Blagoevgrad players celebrate after winning their Bulgarian Cup semi-final soccer match against Levski Sofia in the city of Blagoevgrad, some 90km (56miles) east from Sofia April 29, 2009.         REUTERS/Oleg Popov    (BULGARIA SPORT SOCCER)

Следващата контролна среща на „Пирин“ Благоевград със „Левски“ ще се играе в сряда от 18:00 часа на градския стадион в Самоков. До последно от „Левски“, дори на официалния си сайт, обявяваха контролата за стадион „Георги Аспарухов“, но от „Пирин“ бяха категорични, че няма да пътуват до „Герена“ и така се стигна до варианта мачът да се играе в Самоков. Двубоят е предвиден и за пряко телевизионно излъчване. 

Това ще бъде трета контрола за „Пирин“ с елитен отбор от „А“ група. Досега благоевградчани победиха пловдивските „Ботев“ и „Локомотив“ с 1:0 и 3:0. Балансът на „Пирин“ от началото на този подготвителен период е четири победи и едно равенство срещу „Банско“. В мачът срещу „Септември“ Симитли снощи в игра влезе и новият вратар Николай Банков. Роденият в Добрич страж дълго време бе втори вратар на „Миньор“ Перник,  последните две години изкара в „Хасково“. Той бе привлечен в отбора след като Валентин Галев избяга в „Ботев“ Пловдив.

Автор: Стефан Дамянов, E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене