След двойна смърт по непредпазливост! 22-г. Даяна от Падеш замина за чужбина, делото за отровния коктейл отложено за юли

съдПрипомняме, че девойката бе осъдена на 2 години условно с 4-годишен изпитателен срок през декември миналата година от съдия Владимир Пензов, който разгледа делото при закрити врата в едно заседание. Даяна бе осъдена да плати 50 000 лв. на родителите на починалия Кристиян. Родителите на починалата Даниела не пожелаха обезщетение. Момичето се разстрои и плака в залата, самата тя е приета в болница след отровния коктейл. Окръжен съд върна делото за ново разглеждане заради процесуален пропуск – липса на мотиви за уважения граждански иск.

Трагедията се разигра в дома на Даяна на 10 февруари 2013 година в благоевградското село Падеш. Тогава шестима младежи се събрали на домашен купон и когато алкохолът свършил, 20-годишната домакиня намерила в мазето 2 бутилки с розова течност. Помислила, че е вишновка, и качила пиенето в стаята. Разредили течността със сок от малини и продължили да се черпят. Никой не се усъмнил, че в чашите има силно отровна течност и не усетил странния вкус и мирис на напитката. По-късно всички се озоваха в болница със симптоми на натравяне. За жалост двама от тях издъхнаха – 18-г. Даниела и 17-г. Кристиян. Експертизите установиха, че децата не са пили вино, а течност за чистачки на автомобили. Препаратът бил оставен от бащата на Даяна, който работил като международен шофьор.

След жестокия удар, който й поднесе съдбата, момичето замина да живее и учи в София заедно с майка си. Родителите на Кристиян осиновиха 13-годишната Габриела, която е тяхната утеха.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене