Новият вратар зашлеви звучен шамар на наставника на ОФК „Пирин“ Н. Матушев, подписа с канарчетата

matushevНовият наставник на ОФК „Пирин“ Неделчо Матушев получи звучен шамар от втория вратар на „Локомотив“ /Сф/ Валентин Галев и започна да бере горчивите плодове от решението си само отпреди ден да изхвърли от отбора досегашния стожер на пост номер 1 Христо Бахтарлиев и македонеца с двойно гражданство Драги Коцев, който е част от орлетата още от 12-годишен. С вестта за освобождаването на двамата футболисти с безспорни заслуги за майсторската промоция старшията анонсира привличането на дълбоката резерва на железничарите, който обаче вместо на лагера в Банско със зелено-бяло вчера на обяд позира на базата на „Ботев“ /Пд/ в Коматево с жълто-черно. С това от щаба на канарчетата официализираха неговия и на досегашния му съотборник в Надежда, крилото Даниел Генов трансфер под тепетата. Треньорът Н. Матушев отново, както и след раздялата с Бахтарлиев и Коцев, замълча, въпреки че феновете в Благоевград очакваха ясни и обосновани причини за селекционните му решения.

Междувременно втори футболист от Германия започна да тренира с пиринци на лагера в Банско. Играчът обаче не е чужденец, а юношата на орлетата Денис Цолев, който премина и през школата на „Славия“, преди да подпише първи професионален договор с шампиона „Лудогорец“ в треньорския мандат на Стойчо Стоев. След смяната на ментора мястото му при делиорманци изстина и скъса контракта си. В наследство обаче му остана тежка травма, обострена от лекарска грешка. Талантливият младок беше привлечен наскоро във втория отбор на „Хамбургер“, но се прибра в родината за продължаващите възстановителни процедури. Родният му клуб направи жест към него, като се отзова на молбата да се готви с тима на зелено-белите, докато вработва след операцията. В подобна ситуация е и синът на бившия пирински благодетел Иван Чапов – Манол, който също беше приет радушно от новака в „А“ група до възвръщане на формата му, след което ще отпраши за „Вупертал“, където играе.

Настъпи промяна на мястото, на което трябваше да се състои контролата на орлетата с „Банско“ утре. Проверката първоначално беше договорена за стадион „Свети Петър“, но поради ремонта в дома на козлите двата тима преместиха мача в Белица с начало 18.00 ч.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене