Меги Балабанова от Добринище: Надявам се, освен че съм остаряла с една година, да съм и помъдряла

Около година след първото интервю за “Топ преса” на Магдалена Балабанова или както тогава ви я представихме – Меги Балабанова -една красавица от Добринище, отново ви “срещаме” с нея, за да ни разкаже новини от живота на и извън сцената.Талантливата млада дама току-що завърши средно образование и с ентусиазъм е готова да започне един нов етап от жизнения си път.

M.Balabanova

Почти една година измина, откакто даде първото си интервю за “Топ преса”. Как се промени животът ти за това време?
– Бих казала доста. Надявам се, освен че съм остаряла с една година, да съм и помъдряла. Реших, че си струва да следвам детската си мечта и направих голям завой в плановете си. Имах намерение да следвам журналистика или българска филология в София, след като завърша гимназия, тъй като литературата е втората ми страст, но в крайна сметка се насочих към музиката …и Благоевград. Друга новост е, че вече не участвам в местния танцов състав, но продължавам да танцувам заедно с 2 бивши съотборнички, като даваме свобода на творческата си мисъл и сами правим хореографиите си. Относно изявите ми на сцена, като певица с радост ви споделям, че зачестиха през последната година, макар че покрай суматохата около матурите, кандидатстудентските и държавните изпити не можах да дам най-доброто от себе си на сцената, притеснявайки се за оценки и резултати. Щастлива съм обаче, че имах възможността да пътувам много. Запознах се с доста интересни хора, а търсейки съдействие, както от тях, така и от старите си познати, срещнах разбиране и желанието им да ми помогнат. Благодарение на тях съм на път да осъществя много важна за мене цел. Едва когато стане факт, ще се радвам да споделя успеха си с вас.

Изглежда, че ежедневието ти е все още доста “шарено”. Кои са хората, които те подкрепят най-много?
– Наистина цялата първа половина на 2015 очаквано се оказа натоварена, особено през май, когато имаше периоди, в които спях само по 2-3 часа в денонощие и редувах концерт-изпит-подготовка за бала и пак концерт и т.н.Странно, но това всъщност ме радва. От няколко дни обаче се отдавам на заслужена почивка и така мога да премисля изминалите месеци. Относно хората зад гърба ми…много са. Ние не осъзнаваме, че дори с една дума или малък жест ни се помага повече, отколкото желаем. Разбира се, на първо място е семейството ми, което дори да няма винаги възможността да ми съдейства, поне не ми пречи, а свободата значи много за мене. Част от приятелите ми са изключително талантливи и допринасят за творческите ми хрумвания. Другата част от тях ме повдигат духа ми, когато се чувствам отчаяна и неспособна. Няма да забравя зимата, когато доста дълго боледувах и това пречеше на изявите ми, как почти непознати за мене съграждани ми помогнаха да се възстановя по-бързо. Може би стотици са или хиляди тези, на които по една или друга причина трябва да бъда признателна, но ако трябва да спомена “катализаторите” на моята творческа дейност и личностно развитие през последните месеци, това са моите приятели, Янек и Татяна, както и двама от учителите ми, които всеки по своя начин и чрез своята емоционална връзка с мене успяха да “изваят” това, което представлявам днес. Благодаря на Господ, че са част от живота ми.

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

Adriana & Megi-2

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене