ВИДЕО: За първи път в България, ученици от Гоце Делчев ще добият специалност „Електрически автомобили“

През новата 2017- 2018 учебна година, Професионална гимназия по механизация на селското стопанство „Пейо К. Яворов“ в Гоце Делчев първи път в България и само тук, ученици ще се обучават в новата специалност „Електрически превозни средства“. Това стана ясно днес, на традиционният парад на професиите в които се обучават учениците в тази гимназия

Изучаваните специалности в гимназията са: най-новата, „Електрически превозни средства“, „горско стопанство“, която също е нова специалност за училището от миналата година, „митническо обслужване“ и традиционната за училището „механизация на селското стопанство“. Единствената за сега в България и много перспективна не само у нас но и в Европа, специалност „Електрически превозни средства“ е идея на директора на гимназията Ангел Живков и Председателя на Индустриален клъстер за електрическа мобилност Илия Левков, подкрепени от община Гоце Делчев.

Гостите на парада на професиите в Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство в Гоце Делчев, кмета на общината Владимир Москов и началникът на Регионалния инспекторат по образованието проявиха жив интерес към новата специалност, а Илия Левков от партньорската организация им предложи кратка разходка с автомобила с изцяло електрическо задвижване за да почувстват възможностите на автомобилът на бъдещето. Електромобилът остава като подарък от ИКЕМ за училището по който учениците ще бъдат обучавани в новата специалност.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене