ШОК ЗА ФЕНОВЕТЕ! Ултрасите на орлетата на нож срещу решението на наставника Н. Матушев да изхвърли двама ключови играчи, за да отвори място за резерва в „Локо“ /Сф/

5454Новият наставник на орлетата Неделчо Матушев шокира феновете на новака в „А“ група с решението да изхвърли от състава двама от ключовите играчи с немалък принос за майсторската промоция, а на едно от овакантените места да привлече дълбока резерва на разформирования „Локомотив“ /Сф/. Втората порция чистка на доскорошния предводител на изпадналия в аматьорската група „Черноморец“ /Бс/ съвпадна с класическия разгром 3:0, който пиринци нанесоха на „Локомотив“ /Пд/ в Добринище.

Това обаче не омилостиви ултрасите, които реагираха на нож срещу треньорската присъда да бъдат освободени вратарят двукратен шампион с ЦСКА Христо Бахтарлиев и халфът Драги Коцев. Стражът от Петрич се редуваше в рамката през сезона с младежкия национал Красимир Костов и поддържаше постоянна форма, внасяйки нужната увереност у колегите си от дефанзивния вал. Македонецът с български паспорт беше със статут на твърд титуляр и изигра впечатляващи мачове. Благодарностите към Бахтарлиев и Коцев от страна на Матушев прозвучаха популистки, основателни мотиви за раздялата не бяха огласени. В същото време за опция на пост номер 1 в състава на зелено-белите изненадващият избор падна върху 31-годишния Валентин Галев, който изтърка пейката в Надежда в напразно очакване да измести Божидар Митрев.

Лагера в Банско напусна голаджията Владислав Златинов, който преди това изведе своите с капитанската лента и вкара второто си попадение в изиграните 3 контроли това лято. Източници от „Дъбравска“ 1 довериха, че разминаването със санданчанина са едни 3000 лева на ръка, както и че вратата на стадион „Христо Ботев“ все още е отворена за него.

С ругатни започна втория си престой в тима от областния център на Пиринско Венцислав Бенгюзов. Кресненецът „благослови“ противников футболист и главният съдия Николай Йорданов учтиво го помоли да напусне и да се извини. След изпълнение на заръката на рефера Бенгюзов се върна на терена и довърши двубоя.

За трайно място във футболния фолклор даде заявка Благой Наков, който от 3 метра не улучи празната врата, след като Златинов елиминира стража на смърфовете и поднесе топката като на тепсия на съотборника си. Това обаче не остана единственият куриоз в мача. Христо Стамов си вкара нелеп автогол в 85-та мин., когато след изстрел от фаул на Антонио Хаджииванов кълбото се отби в гредата, след рикошета срещна тялото на бранителя в бело-черно и се озова в мрежата. Попадението за раздяла с орлетата Златинов реализира в 15-та мин. с глава. В 72-та мин. от упор се разписа Мартин Тошев. Броени часове след присъединяването си към отбора повторен дебют записа Янко Сандански. Наблюдаващият спаринга от трибуните местен любимец Борис Галчев ясно даде да се разбере, че плановете му не са свързани с родния клуб.

ОФК „ПИРИН“: Костов, Башлиев, Ст. Николов, Б. Дяков, Виячки, Сандански, Тасев, Костадинов, Вл. Златинов, Бл. Наков, Карапетров /Дюлгеров, Сандев, Попев, Т. Траянов, Бенгюзов, Божинов, Тошев, Хаджииванов, Благов/.

„ЛОКОМОТИВ“ /ПД/: Скорчев, Стамов, Котев, Стоянов, Вълчев, Якимов, Боне, Кики, Камбуров, Карагерен, Бакалов /Кацарев, Велковски, Н. Димитров, Янъков, Пейчев, Чукалов, В. Траянов/.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене