НС отложи дебата за Кодекса на труда за сметка на банковата тайна за КТБ

народното събрание
Народното събрание отложи за следващата седмица дебатите и гласуването на второ четене на промените в Кодекса на труда, предаде репортер на БГНЕС. Изненадващо около един час преди края на работния ден днес по предложение на Мартин Димитров от Реформаторския блок промените в Кодекса на труда бяха изместени като последна точка №15 в седмичната програма за работа на парламента.

На практика това означава, че през тази седмица по всяка вероятност изобщо няма да се стигне до разглеждане на промените в трудовото законодателство. До момента в рамките на два дни депутатите са разгледали едва две точки от дневния си ред – изслушването на КЕВР и промените в Закона за енергетиката.

Отлагането на дебатите по Кодекса на труда е любопитно, тъй като вчера тази точка бе включена като трета в дневния ред, а преди нея бяха само изслушването на КЕВР и удължаването на времето за действие на комисията за проверка на състоянието на енергетиката. По предложение на Светлана Ангелова от ГЕРБ точките бяха разменени и Кодексът на труда бе изтеглен напред, а удължаването на действието на комисията остана като трета точка. Днес обаче депутатите от ГЕРБ подкрепиха сериозно отлагане на същата точка, която вчера изтеглиха напред.

Депутатите в крайна сметка разгледаха предложението за удължаване на срока на действие на комисията на Валери Симеонов и след кратка разправия между „Атака“ и Патриотичния фронт то бе прието. Така комисията ще функционира поне още един месец – до 31 юли 2015 година.

Веднага след приемането на това решение последва и нова рокада в дневния ред, като напред бе изтеглено разглеждането на промените в Закона за кредитните институции, които предвиждат отпадане на банковата тайна за банки в несъстоятелност.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене