НОВА ФУНКЦИЯ! Потребителите на Гугъл вече могат да отменят изпратени имейли

76459-632x358

Функцията на Google за отмяна на изпращане на имейл става достъпна за всички потребители. Възможността за отмяна, която би могла да предотврати компрометиращи ситуации и дълги разговори с отдел “Човешки ресурси”, се превръща в стандартна част от електронната поща на най-голямата търсачка.

Тя може да бъде активирана от менюто с настройки и позволява избор на период за отмяна от 5, 10, 20 или 30 секунди след изпращане на имейл.

Функцията беше достъпна в експерименталните услуги на Google Labs и наскоро беше добавена в мобилното приложение Inbox, което означава, че немалко потребители вече я използват. При 900 милиона активни абонати на пощата на Google, от които не всички се интересуват от тестовите версии в Labs, голяма част ще имат за пръв път шанс да се възползват от функцията, пише bnews.bg.

През май изпълнителният директор на технологичния гигант Сундар Пичай заяви, че 75 процента от потребителите на Gmail влизат в акаунта си чрез мобилни устройства. Засега, ако желаят да използват функцията, те трябва да инсталират приложението Inbox, а не главното приложение на Gmail или мобилната уеб страница.

Google описва тестовете си в Labs като “откачени експерименти….тестова среда за нови функции, които не са готови да бъдат предложени на всички”. Сред тези, които все още не са достигнали зрялост са икона, която обозначава автентичността на имейли от компании като eBay, които често биват фалшифицирани от спамърите и функция за „заготовки“ на често използвани отговори. /struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене