Днес благоевградчани проведоха мирен протест под надслов: „Свидетели на Йехова“ вън от Благоевград

Protest_BL_8-April

Протестът започна в 18:30 часа и продължи 30-ина минути. Първи на мястото бяха пристигнали униформени от Второ РУ гр. Благоевград, които веднага връчили предупредителни протоколи на тримата организатори: Николай Черкезов, Георги Костадинов и Методи Байрактарски.
Идеята за протеста дойде след интервюто на тема “Секти” с Георги Костадинов и Николай Черкезов за вестник Топ Преса. Методи Байрактарски създал събитието в facebook и започнали да канят приятели за предстоящия протест. Байрактарски написал: “Призовавам всички родители на деца под 18 годишна възраст да присъстват на протеста… Да покажем на йеховистите, че не са желани и в Благоевград. Протеста се организира от нас родителите, няма лидери нито водачи. Зад протеста не стоят политически партии и организации. Всички са добре дошли”…
Въпреки, че и тримата благоевградчани са известни, никой не ще да афишира това и застават на чело на протеста, като родители и жители на Благоевград.

„Идеята на протеста днес е да събудим хората на Благоевград, да осъзнаят, че членовете на „Свидетели на Йехова“ продължават да набират последователи, стават все повече и повече и в един момент положението ще стане неконтролируемо. Изпуснем ли нещата, каквото и да правим, ще бъде късно“, сподели Георги Костадинов, който носеше Библията, българското знаме, а на мобилния си телефон беше подготвил химна на България.Това са символи, които Йеховистите не зачитат.
Те обаче не посмяха да дойдат, въпреки че на този ден трябваше да имат сбирка в офиса си на ул. „Александър Стамболийски“.
На протеста присъстваха около петдесетина граждани, които споделиха пред репортерите, че не желаят сектата „Свидетели на Йехова“ в Благоевград.

Протеста бе подкрепен и от Фенклуб „Пирин SS“ и Фенклуб “Левски”

Protest_BL_8-April-2 Protest_BL_8-April-3

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене