В Банско не пожелаха да подновят договора си с Виктор Шишков

viktor-shishkov-gotse-delchev-963x542Виктор Шишков ста­на първият футболист, за когото стана ясно, че догодина няма да играе за Банско, обявиха от ръководството на клу­ба. Причината за това е изтичането на договора му, който от управата обявиха, че няма да бъде подновен. От там изра­зиха благодарност за по­ложените от футболиста усилия в името на отбо­ра и за проявения про­фесионализъм, а така също му пожелаха успех в бъдещата му футболни изяви. „Просто догово­рът изтече и той няма да бъде подновяван. Това е ситуацията, не търсе­те някакви сензации. В живота има и събира­ния, и раздели, което е нещо нормално. Прос­то в момента пътищата ни тръгват в различни посоки. Двете страни нямаме претенции един към друг и отношенията ни завършват като про­фесионалисти с поже­лания за бъдещи успехи и късмет,“ коментира старши треньорът на Банско Александър Томаш по този повод.

„Мандатът“ на футбо­листа изтече един сезон след пристигането му в планинския курорт миналото лято. Тогава той дойде от „Берое“, където изкара половин сезон, след като преди това игра в Армения с екипа на „Алашкерт“. За времето си с екипа на козлите роденият в Гоце Делчев футболист запи­са 3 гола, което явно се е оказало недостатъчен аргумент за треньорския щаб и ръководството, за да му се предложи под­новяване на контракта.

Агентът на футболи­ста е започнал търсене­то на нов отбор, като не е изключено той да се завърне в родния „Пи­рин“ (Гоце Делчев). Това обаче едва ли ще се случи преди да се изчерпат всички възможности в ня­коя от по-горните дивизии като най- напред нападате­лят ще се пробва за чужбина.

Веднага след на­пускането му, в Банско тръгнаха слухове около за­местника на Шиш­ков, като най-на­пред изникна името на освободения от „Пирин“ (Благоев­град) Атанас Чипилов. Футболистът е доста добре по­знат на местните фенове и е сред техните любимци. Те познават качествата му от преди повече от година, кога­то игра в отбора. Тогава Чипилов остана голмай­стор на тима и на „Б“ група с отбелязаните от него 14 гола. Така че е логично да бъде опция за решаване на един от най-сериозните пробле­ми пред тима от зимния курорт, във връзка със създадената ситуация.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене