Йордан Боздански замени Гоце Делчев със Симитли

Йордан БозданскиОтборът на „Пирин“ (Гоце Делчев) търси нов треньор, който да заеме овакантения от Йордан Боздански пост след преминаването му в „Септември“ (Симит­ли). Междувременно от клуба изпратиха подо­баващо специалиста. От името на неврокопчани изпълнителният дирек­тор Костадин Гуцев бла­годари на досегашния наставник за работата му при неговия трети мандат начело на зеле- но-белите. „Разделяме се с Йордан Боздански с изключително добри чувства и пожелания за успешна по-нататъшна кариера. Докато бе в клуба ни, той показа за пореден път своя про­фесионализъм и хъс за работа, които бяха за­разителни за всички. В неговата работоспособ­ност и желание мисля, че ще се убедят в нея и в „Септември“(Симитли).

В крайна сметка обаче за човек идва момент да търси ново предиз­викателство и Йордан Боздански избра такова, което ние уважаваме. Нормално е всеки да търси израстване, а но­вият му клуб играе в „Б“ група. Разделяме с един човек, който винаги ще има място в нашия от­бор и за когото врати­те ни винаги ще бъдат отворени,“ коментира клубният шеф.

За Йордан Боздан­ски това трети период в „Пирин“(Гоце Делчев), след като дойде през зимата на 2014 г., за да поеме отбора в „А“ гру­па след напускането на Костадин Ангелов. Той остана да води неврокопчани дори и след изхвърлянето на тима във „В“ група. Начело с него гоцеделчевци гони­ха завръщане в профе­сионалния футбол като малко не им стигна да осъществят амбициозната си цел.

Известният със спри­хавия си на моменти характер треньор, само допълни ореола, който имаше феновете в Гоце Делчев от предишните си два периода с отбора.

От управата на „Пи­рин” все още не желаят да коментират име на негов заместник, който да дойде със свой екип да работи в тима. „Ни­кой няма да бърза при избора на нов треньор. Конкретни имена не ис­кам да оповестявам, ма­кар че имаме вече идеи. Ще се огледаме, ще тър­сим най-добрия вариант според ситуацията. То­гава ще проведем окон­чателни преговори и ще обявим името му. След това вече ще мислим за селекция и подготовка. Единственият фактор, който може да се окаже, че ни притиска е време­то,“ коментира по тема­та за нов треньор изпъл­нителният директор на „Пирин“ (Гоце Делчев) Костадин Гуцев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене