Областният управител Бисер Михайлов присъства на организираното от кмета на Благоевград – Атанас Камбитов официално откриване на на напълно завършения новоизграден парк на ул. „Даме Груев” в Благоевград

DSC02592

Областният управител на област Благоевград – Бисер Михайлов присъства на организираното от кмета на Благоевград – Атанас Камбитов официално откриване на  напълно завършения новоизграден парк на ул. „Даме Груев” в Благоевград, на което официален гост бе Министърът на регионалното развитие и благоустройство – Лиляна Павлова.

Паркът е част от финансирания с над 4.7 млн. лв. проект „Зелена и достъпна градска среда в Община Благоевград“, по ОП „Регионално развитие“. В него са разположени дълги спортни алеи и красиви цветни градинки. Функционират и детски площадки, които да радват най-малките. Помислено е и за любителите на екстремните спортове. Те могат да карат скейтборд и ролкови кънки на специални рампи. Хората, търсещи спокойствие, могат да се възползват от удобните беседки и пейки, които имат изглед към реката. За тези, които обичат да спортуват на открито има и фитнес уреди, които са модерни и иновативни. За безопасността на посетителите е монтирана и предпазна ограда.

DSC02591

По-късно в ж.к „Ален мак“ министър Лиляна Павлова и Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева дадоха официален старт на санирането на първия блок от Националната енергийна програма. Те изразиха благодарности на кмета и областния управител на Благоевград за активното им да участие в програмата и резултатът е налице – Благоевград, е първият град, одобрен по програмата за енергийна ефективност.

Посещението на министрите завърши с откриването на реконструираната и модернизирана Градска пречиствателна станция за отпадни води край квартал „Струмско”. По проекта бяха изпълнени всички препоръки от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, за да може Благоевград да има привлекателен и завършен вид.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене