Без категория

Националния печат

печат

“Сега”

Пропастта в заплатите в София и провинцията се разраства

Огромната пропаст между София и провинцията доби нови измерения, след като националната статистика отчете вчера, че вече само в столицата средната заплата е по-висока от средната за страната. Дори и в големите градове вече се намира трудно работа, след като е отчетено немалко намаление на наетите в някои от тях. Това показват статистическите данни за работещите на трудов и служебен договор и за средната заплата за последното тримесечие на 2013 г.

Почти 10 млн. лв. потъват в сагата с оградата срещу бежанци

Строежът на оградата на границата с Турция се превърна в сапунен сериал, за който все още не е ясно колко ще струва на хазната. С наближаването на обявения от управляващите краен срок за построяването на съоръжението – края на февруари, министерствата започнаха да прехвърлят вината както за цената, така и за сроковете за вдигане на оградата. На вчерашното заседание на правителството е станало ясно, че Министерството на отбраната все още не знае колко ще струва тя.

“24 часа”

Нинова за веригите: Не подписваш договор, значи си съгласен с него. Къде го има това?!

Къде го има това по света, не подписваш договор – значи си съгласен с него. Това запита депутатът от БСП Корнелия Нинова в ефира на bTV по повод отношенията между производители и вериги.

“Стандарт”

270 000 бедни с 30 лв. помощ по Великден

Близо 270 000 бедни домакинства ще получат еднократна финансова помощ от 30 лева в края на отоплителния сезон. Идеята бе обсъдена на вчерашното заседание на правителството, а се очаква то да вземе решение следващата сряда.

Старческите домове са отживелица

Системата за социално подпомагане трябва да бъде реформирана, обяви преди време министър Хасан Адемов. Какви стъпки предприема ведомството му? И кои мерки са разписани в стратегията за дългосрочна грижа за възрастните хора? „Стандарт“ попита зам.-министъра на труда и социалната политика Лазар Лазаров.

“Труд”

Изборният кодекс на БСП на ръба?

Двете управляващи партии БСП и ДПС все още не могат да постигнат консенсус по спорните моменти в новия Изборен кодекс – принципа на уседналост за местните и европейските избори и преференциалния вот за парламентарни избори. Гласуването на проекта на второ четене започна вчера, като се очаква депутатите да работят извънредно до приемането му.

“Монитор”

Шунката подгизна от вода

Водното съдържание на няколко вида шунка, изследвани от асоциация „Активни потребители”, е изключително високо, като показателят се е движил между 74 и 77 на сто. Това сочат предварителните данни от изследването, направено по поръчка на потребителската организация. В крайна сметка обаче никъде няма ориентир какво трябва да бъде съдържанието на течности и производителите на практика могат да добавят колкото си искат вода, каза Богомил Николов, изпълнителен директор на асоциацията.

Решено: Без вот насила 

Избирателите няма да бъдат задължени да ходят до урните и да пускат бюлетина за всеки вот. Това окончателно решение взеха вчера депутатите, като гласуваха на второ четене текстове от проекта за нов изборен кодекс, внесен от социалистката Мая Манолова.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене