Без категория

Стоматологът В. Марин невинен за 9-те изстрела във „Ванита“ на Нова година

съд

Съдът в Гоце Делчев призна за невинен известния неврокопски стоматолог д-р Валентин Марин за стрелбата му в местно заведение в новогодишната нощ на 2013 г.
Съдебният състав с председател Магдалена Жбантова оправда Марин по повдигнатото му обвинение, според което към 4,30 часа на 1-и януари миналата година в пълната с празнуващи механа „Ванита“ той се появил с пистолет в ръка и с автоматична стрелба изстрелял девет патрона в тавана на заведението.
В хода на делото се доказало, че оръжието – деветкабилров газов пистолет „Зораки“, с което стоматологът произвел изстрелите, било законно притежавано от него. По тази причина магистратите наложили след оправдателната присъда да му бъде върнато, тъй като след инцидента то е било конфискувано от служителите на РУП – Гоце Делчев.
Запознати с делото коментираха, че до оправдателната присъда на д-р Валентин Марин се е стигнало, след като нито един от клиентите на заведението и персонала не пожелал да свидетелства срещу него. Дори и далите още същия ден показания от празнуващите по същото време в заведението полицаи, които подали сигнала за инцидента и съдействали за обезоръжаването и арестуването на стрелеца, по-късно също се отказали от показанията си.
Така на практика се оказва, че от повече от 200 посетители в кръчмата никой не е видял или чул как зъболекарят стреля девет пъти в тавана на механата.
Делото срещу д-р Валентин Марин до неговия финал мина през няколко обрата и необясними причини за отлагане. Първоначално съдия Васил Петров квалифицира деянието на стоматолога като едро хулиганство, подлежащо на наказание по чл. 135 от Наказателния кодекс, като върна на прокуратурата преписката за пълното разследване на случая.
Паметливи припомнят, че след инцидента Марин отказал да бъде тестван с дрегер, както и да му бъде взета кръвна проба за алкохол.

infomreja

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене