Обезопасяват пътя към хижа Вихрен

photo_verybig_1456643

Кметът на Банско Георги Икономов обсъди с представители на държавните институции в общината важни за решаване дейности, сред които по-ранното стартиране на кампанията за добив на дърва за огрев от населението в края на летния сезон.

През следващите седмици ще започне набирането на заявления за добив, които ще се подават в Общинската администрация.

Градоначалникът запозна присъстващите с изпълнението на общинските проекти към настоящия момент, както и планираните инвестиционни дейности  до края на годината.

„За изпълнението на проекта за воден цикъл в Банско е необходимо да бъде извършена огромен обем от работа през предстоящите топли месеци. Това се случва поради забавянето на сроковете от фирмата – изпълнител и създава допълнително напрежение сред населението на Банско. Реакцията на хората е разбираема с оглед на факта, че голяма част от градската пътна мрежа е разкопана. Все пак трябва да бъде ясно на всички, че проекта трябва да се изпълни, съгласно указаните срокове и няма как да се избегнат неудобствата, свързани със затрудненото придвижване и временно спиране на водата. Разчитам на органите на реда да съдействат при регулиране на движението”, заяви Икономов.

Ще бъдат подменени липсващи и повредени капаци на шахти в Банско, а на районната служба за пожарна безопасност ще бъде предоставен нов високо проходим автомобил за противодействие на пожарите в планинските райони.

Бяха разгледани варианти за регулиране на общински път Банско – хижа Вихрен по време на активния летен сезон за предотвратяване на задръстванията в планината и намаляване на предпоставките за произшествия.

dariknews.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене