Христо Михалчев от Баку: Теди има шанс за репешажи, ако Мухамад играе финал

baku_D

Старши треньорът на българския национален отбор по таекуон-до на Игрите в Баку, Христо Михалчев заяви, че загубата на Теодор Георгиев се дължи най-вече на факта, че неговия съперник бе много по-едър и здрав физически. Теодор Георгиев загуби тази сутрин 18/06 от представителя на Великобритания Лутало Мухамад с 4/16 в отделните рундове 1/3, 1/8, 2/5. Срещата се игра в прочутата „Кристална зала“, която бе изградена за Евровизия, а сега е разделена на четири зони за различни спортове.

Припомняме, че категория до 80-килограма е обединена и в нея Теодор Георгиев участва, след като спечели квота в своята категория до 74-килограма. Британецът, който е бронзов медалист от Олимпиадата в Лондон, слезе от категория до 87-килограма. В турнира участват най-добрите в тези три категории от Европа. Мухамад превъзхождаше ръстово и физически българина, той е висок 190 см срещу 180см на Георгиев

 „Срещата започна добре, но британеца е много по-здрав физически. По-висок и това даде резултат. Теди е добре и сега очакваме какво ще направи Лутало Мухамад. Ако той играе финал, Теди ще играе в репешажи за трето място. Те ще са в 3-кръга. Около 16:30 часа българско време ще стане ясно всичко. „   Коментира Михалчев.

Следващият съперник на британеца е натурализираният от Азербайджан иранец Бейджи Харчегани, а след това ако се класира играе срещу водача в световната ранглиста Арън Кук. Другият българин в таекуон-до турнира Владимир Далаклиев загуби със златна точка в категория до 68 килограма от испанеца Гонзалес, който е олимпийски шампион от Лондон. Испанецът стана трети в Баку.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене