ВИДЕО: Протестиращите в Гърмен: Ще протестираме докато държавата не си влезе в ролята и бутне незаконните къщи на циганите

Clean Logo Reveal RAM.mpg.Still004Организаторите на протестите в Гърмен, определиха toppresa.com като най-обективната медия, отразяваща гражданските протести против своеволията на ромите и абдикирането на държавата от проблема. Преди да тръгнат по маршрута на поредното си мирно шествие, инициаторите на проявата прочетоха задълбочен и аналитичен материал за явлението „циганския проблем в България“ публикуван същият ден в toppresa.com, който предоставяме възможността и на нашите зрители да го чуят.

Решени сме да не престанем с мирните протести докато държавата не си влезе в ролята и да изпълни задължението си да премахне незаконните постройки и да експортира нерегистрираните жители на циганския квартал, заявиха протестиращите. Те показа дом в с. Марчево претърпял неколкократно обир от ромите при което, собствениците са се принудили да барикадират къщата си с остри метални шишове. Въпреки, че кметицата Минка Капитанова разреши протестът да се състои само на площада в Гърмен, недоволните жители не се подчиниха и проведоха и обичайното си мирно шествие. Нещо повече, шествието не спря както обикновено до разклона за циганския квартал Кремиковци, но премина през село Марчево и достигна до началото на с. Огняново. Въпреки нарушението на кметската разпоредба, полицията не се намеси, а протестът премина наистина мирно и без инциденти.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене