Силни гръмотевични бури днес

дъжд и гръмотевици

Днес преди обяд ще преобладава слънчево време, с по-значителни увеличения на облачността над Северна България. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Вечерта и през нощта срещу четвъртък от югозапад явленията ще се активизират. Очакват се интензивни валежи, гръмотевични бури и градушки, особено в Южна България. Максималните температури ще бъдат между 25° и 30°.

Заради очакваните гръмотевични бури и интензивни валежи жълт код е обявен в 5 области на Югозападна и Южна България. Кодът е в сила за областите Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Смолян и Кърджали.

За Благоевград максималната температура днес ще е 26°, а минималната 16°, за Банско 27°/17°, Разлог 27°/17°, Дупница 25°/16°, Кюстендил 24°/15°, Перник 24°/16°, Гоце Делчев 30°/18°, Сандански 31°/20° и в Петрич максималните температури ще достигнат до 31°, а минималните до 20°.

Повече за времето в градовете от Югозападна България може да видите тук:

http://www.e-79.com/weather.html

Атмосферното налягане е близко до средното за юни – слабо ще се понижи.

Над планините преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и много места ще паднат краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици и временно усилване на вятъра. Вечерта и през нощта срещу четвъртък в масивите от Южна България се очакват силни гръмотевични бури и интензивни валежи. Ще духа предимно умерен вятър от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 19°, на 2000 метра – около 12°.

Над Черноморието ще има резкъсана облачност, намаляваща около обяд. Към края на деня ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа до умерен север-северозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от североизток. Максимални температури на въздуха: 24°-27°. Температурата на морската вода е 22°-23°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене