Машинист от Дупница осъди двама благоевградчани да си платят за пердаха, който му хвърлили.

Зарплата-машиниста-поездаМашинист от Дупница осъди двама благоевградчани да си платят за пердаха, който му хвърлили. Случаят с 39-годишния Иван Миленков е много любопитен, тъй като той пострада при странни обстоятелства след запознанство в социалната мрежа.

Именно във Фейсбук той си уговорил среща с Марин Христов и Антон Миразчийски, която трябвало да се състои на пътя за село Покровник. Дупничанинът пристигнал с личния си автомобил на мястото в уречения час и зачакал под табелката на селото. След 10 минути дошли и двамата благоевградчани, които влезли в колата и за „добре дошъл” нападнали виртуалния си приятел. Единият извадил нож и го насочил към шията му, а другият започнал да го удря с юмруци по главата. Двамата се опитали да отнемат мобилния му телефон и портфейла, в който имало 50 лв., но дупничанинът се отбранявал и успял да излезе извън колата. През това време се задала кола на пътя, което подплашило двамата нападатели и те избягали.

Пострадалият шофьор се отправил незабавно към Спешен център, където му е оказана медицинска помощ. В резултат на побоя той бил с контузна рана на главата, хематом и насинявания по лицето.

Междувременно побойниците са заловени от полицаите и много бързо изправени на съд по обвинение за опит за грабеж. Двамата признали всичко и сключили споразумение с прокуратурата да изтърпят наказание от 1 година условно с 3-годишен изпитателен срок.

След като присъдите влезли в сила, потърпевшият машинист пък завел гражданско дело срещу тях, в което претендира за обезщетение от 4000 лв. за претърпените неимуществени вреди. Като доказателство е представено медицинското свидетелство на съдебния лекар д-р Яни Златин, който описал травматичните увреждания.

В съдебната зала е разпитан като свидетел приятел на ищеца, който го познавал от 20 години. Той обяснил, че двамата излизали всеки петък и събота вечер. Когато го попитал за нараняванията по главата, той му разказал, че са го нападнали до някакво село, в близост до Благоевград. Това станало, след като се запознал във Фейсбук с някакви момчета, отишъл на среща с тях, но те се опитали да го оберат и го удряли по главата. Иван се чувствал много зле, целият бил с отоци и синини, и докато не му минат видимите рани, никъде не излизал, а след инцидента станал по-затворен.

Съдията по делото преценява, че за претърпените душевни болки и страдания пострадалият машинист трябва да получи обезщетение от 2000 лв., което да му бъде изплатено солидарно от двамата.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене