Полицейският протест започна с химна на България

протест-полиция

Перничани дойдоха да подкрепят колегите си от София с тъпан

Протестът на полицаите, организиран от техния синдикат и подкрепен от надзирателите в затворите, започна малко след 17 часа днес, когато пред Народното събрание прозвуча химнът на Република България, пишеpresa.bg. Веднага след това представители на профсъюза призоваха събралите се на колене да отдадат почит за загиналите полицаи. По същото време звучеше песента на Слави Трифонов „Едно ченге“. Председателят на СФСМВР Валентин Попов се обърна към полицаите с думите: „Здравейте граждани“. След това информира протестиращите, че от съвета за социално партньорство двете страни са тръгнали на различни посоки и обяви, че не са получили нито един конкретен отговор от министър Румяна Бъчварова. За да се види това ясно, синдикалният лидер обеща, че ще публикува стенограмата от заседанието на съвета.

„Вие тогава ще кажете имало ли е конкретни отговори“, заяви Попов. Недоволството на полицаите е заради пенсионната реформа и условията на труд. Те настояват още да бъде прекратена в най-кратко време и операцията на Българо-турската граница.

 

„Наш проблем е до кога ще командироват на границата оперативни работници и районни инспектори и до кога без да питат ще трябва да се преквалифицират пожарникарите в спасители и спасителите в пожарникари“, заявиха синдикалните лидери от трибуната. Заради ранния час в градинката пред МВР не се събраха много хора, но се очаква след приключването на работното време в протеста да се включат повече служители от София. Колегите си от столицата подкрепиха и представители от Пазарджик, а полицаите от Перник дойдоха с тъпан. Час след началото на събирането протестът премина в шествие по софийските улици.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене