Кметът Петър Паунов разкри как са продавани общински имоти през 1997 г.

 Петър ПауновПРЕДИ ЗА СТОТИНКИ, СЕГА – ЗА СТОТИЦИ
Повече от милион невнесени от времето на БСП и компания, 212 души изхвърлени на улицата без работа
Кметът на общинаКюстендил Петър Паунов предостави на медиите и общественосттапървите от обещаните данни за приватизационна сделка в неговият мандат досега и за по една сделка,извършена в периода 1995-2008 г.
Първата сделка, коятое посочена,
е за „Оранжерии ООД“, извършена през 1997 г., и за сравнение – обявената продажба на „Чифте баня” сега. В изпратеното писмо до медиите се посочва:
„Провокиран съм от самоцелното и популистко противопоставяне на инвестициите в общинска собственост, агресивно упражнявано от определени политически субекти в Кюстендил. Провокиран съм не само защото това се прави с предизборни цели, а защото това е опит да се препятства развитието на общината и най-вече защото това е в ущърб на интересите на всички хора, които  живеят на територията на община Кюстендил.
по време на управлението на БСП в града, и за разрухата, останала след тях.
Предполага се, че като саботират по всякакъв начин настоящите инвестиции в общинска собственост, тези партийни борци за „прозрачност и справедливост” ще докажат правотата си с опита, който са натрупали, и методите, които прилагат, когато управляват.
Нека оставим да говорят фактите.
Община Кюстендил 1997 година                              Община Кюстендил 2015 година
„Оранжерии” ЕООД, с.Пиперков Чифлик                  Сгради „Чифте баня“ РЗП-                           
                                                                                           Бръснаро-фризьорски салон
Площ на имота: парцел 275 357 кв.м
180 000 кв.м
 
1814 кв.м / 1.8 дек./
Размер на сделката: 1 458 250 лв.                                  Начална тръжна цена: 1 026 264 лв.
          Платени: 336 171 лв.                                                       Задължителни инвестиции
Липсваща сумаОбща стойност на КВ.МЕТЪР                                    Обща стойност на КВ. МЕТЪР
ЗП оранжерии 1 лев за кв.м.
ПРОГОНЕНИ ОТ РАБОТАПодарък за купувачаСъоръжения,
Производствени машини и апарати
Инструменти и принадлежности
Предоставям на медиите и на обществеността описанието на дълготрайните материални активи на търговското предприятие „Оранжерии”ЕООД. За да се види пълната картина на унищожението на работещо предприятие – продажбата му на безценица, разграбването, разрушаването и насилственото лишаване от работа и препитание на повече от 200 семейства от Кюстендил. Прилагам и снимков материал за сегашното състояние на дружеството.
<span style=“font-size:12.0pt;Times New Roman“ ;“=““>Заявявам най-отговорно, че ще продължа, както съм го правил и досега, да оповестявам данни за сделките с общинска собственост, извършени по време на моя мандат като кмет  на Кюстендил. Ще го правя паралелно с припомняне на резултатите от сделките, сключвани в предишни мандати, когато общината е управлявана от партиите, които сега воюват срещу просперитета на Кюстендил. Смятам, че фактите са напълно достатъчни за това хората сами могат да си направят изводи за това кой доколко е бил загрижен за доброто стопанисване на общинската собственост. Така нашите съграждани ще могат да преценят 47 кюстендилски предприятия и обекти дали са били приватизирани или разграбени, преди кюстендилци с вота си да предоставят управлението на настоящия екип. Хората сами ще се произнесат дали привличането на инвеститори сега е бедствие за Кюстендил, както твърдят приватизаторите от 97-а година, или тяхното „прозрачно” управление е стихията, помела толкова градени с години неща в град с хилядолетна история и трудолюбиви хора. И как се разпродава поминъкът на хората за жълти стотинки!”, коментира в писмото си кметът Петър Паунов.

 

www.nablyudatel.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене