На 27 юни БСП решава кой ще е кандидатът за кмет на Благоевград

112451-mirchev-paskalev

Костадин Паскалев и ректорът на ЮЗУ проф. Иван Мирчев с най-много номинации

БСП Благоевград насрочи общинска конференция на левицата на 27 юни, на която ще се вземе окончателно решение за това, кой ще бъде кандидатът за кмет на община Благоевград на предстоящите местни избори. Това решение взе на свое заседание общинският съвет на БСП – Благоевград, проведено на 8 юни, на която бяха обсъдени и направените до момента номинации във връзка с местните избори.

Проведени са 41 събрания на ОПО и клубове по интереси, на които са номинирани кандидати за кмет на общината, общински съветници и кметове на населени места. За кмет на общината са номинирани 18 кандидати. За общински съветници – 76 кандидати и за кметове на населени места – 16 кандидати.

За кмет на община Благоевград най-много номинации е получил екс кметът Костадин Паскалев – 30, следван от проф. Иван Мирчев, ректор на ЮЗУ- 21. Сред номинираните са председателят на общ. съвет на БСП д-р Владимир Пандев, членът на националния съвет на БСП Емил Костадинов, Милан Богдански, Красимир Божурски, Николай Бошкилов, д-р Екатерина Чакалска, Йорданка Слатинска и др.

Общинският съвет счита, че всички 18 кандидати са достойни да поведат битката на общинската организация за спечелване на изборите за местна власт. Това са кадри на БСП, доказали своя професионализъм, политически лоялни и са изградени като лидери. Сред тях има както по-опитни и калени в изборни битки, така също и представители на по- младата генерация в БСП притежаващи енергия и потенциал. Прави впечатление, че този път основните организации са номинирали и личности извън партийните редици, които са авторитети сред местната общност, уважавани наши съграждани. Такива са проф. Иван Мирчев – ректор на ЮЗУ, Сашо Въжаров – индустриалец, Николай Шушков- бизнесмен и др.

Предстои да се проведат разговори с всеки един от номинираните за да се получи неговото съгласие да бъде обсъждан на предстоящата конференция, която ще избере кандидата на БСП. От значение ще бъде както избирателния потенциал на кандидата, така също и отстояването на левите стандарти в местната власт и социалната ангажираност, на което БСП държи особено много.

За общински съветници списъкът с кандидатите е 76. Това означава, че общинската партийна организация има достатъчно дълга резервна скамейка с достойни личности за предстоящото състезание. В предварителните разговори 26 от номинираните си направиха отвод като благодариха за оказаното доверие на партийните организации. Остават 50 кандидати. От тях конференцията ще избере 37 и ще ги подреди съобразявайки се с избирателната им тежест, с модела на конструиране на листата , за да се осигури нужната експертност на групата съветници, както и да бъдат подобаващо представени в листата младежите и жените .

За кметове на населените места БСП в Благоевград ще предложи кандидати за всяко от тях. Предложенията към момента са 16. Очакват се до провеждане на конференцията още номинации.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене