Топ Преса: Как Ахмед Пачката превърна село Конарско в своя бащиния

1

Юсуф РАИФ

Г-н Ахмед Ибрахим Ахмед понастоящем е кмет на село Конарско. Роден е през далечната 1977 г. в по-различно семейство. Баща му е бил сътрудник на вестник „Стършел“. Но въпреки всичко, не е успял да се наложи във възпитанието на неграмотния си син. Малкият Ахмед не изпъква с нищо особено пред връстниците си, дори е смятан от съучениците за аутсайдер в класа. Интересът към науката е толкова слаб, че приключва с училището до към осми клас. Живее в родното си село и в опитите си за оцеляване се захваща с контрабанда на дървен материал. След дълги възходи и падения си спечелва славата на бизнесмен с прозвището „Пачката“ (съселяните му го наричат „Плячката“, разбираемо защо). През 2008 година се узаконява като юридическо лице „АХМЕД АХМЕД-РУБИН – ХАВА МЕХМЕД“, а на 4 май 2010 г. се създава дружеството „ДИАМАНТ РУБИН” ЕООД. За три години успява да си набави големи количества парични спестявания от уж легалната дейност дърводобив и дървообработване. А покрай легалното – всички в село Конарско знаят колко контрабанда и нелегално се е работило и се работи и до днес.

2

През първия мандат на кметуване е безличен. Но за втория има големи планове и амбиции. В година 2011, по време на предизборната кампания за местни избори, се включва в надпреварата като представител на доминиращата партия в региона – ДПС. Лошо няма. Опитва се да бъде любезен с всички жители на селото, да помага с каквото може, дори с пари. Последният му хит е бил да раздаде на социално слаби семейства по ремарке със саче. Цялото село в еуфория: „Това е нашето момче, то ще помага на всички. Щом кафелOFF e казал, той трябва да е кмет на селото!“ И до тук било хубавото. След като новият стар кмет на община Якоруда – кафелOFF, назначава Ахмед Ибрахим Ахмед за кмет на кметство село Конарско, целта е постигната. Ако жителите на селото са си мислели, че животът им ще стане рай, то само след няколко месеца ще се окажат разочаровани от „нашето момче“. Няма да го има вече милосърдието на тимуровеца Ахмед Ахмед. От тук нататък той няма да бъде слуга на хората, които са му повярвали и избрали, а на дълбоката конспирация на Уредин кафелOFF.

3

Облечен във власт Ахмед Плячката се превръща в параван на много тъмни сделки: покупко-продажби на недвижими имоти, неспирна контрабанда на дървен материал по нощите.

4

Безспорно личността на Ахмед Ахмед е доста колоритна. Необходимо е да се отбележи, че гореспоменатите фирми са параван за дейността на Ахмед Плячката. Но когато има проблеми с полиция, подвижна охрана, съд ясно се вижда кой се размотава да оправя бакиите. Не Хава Мехмед, а рубинения кмет Ахмед.

5

1. „УПРАВНИЦИТЕ“, които обезличават община Якоруда втори пореден мандат, за да си финансират предстоящата кампания за „Местни избори 2011“, решават да правят ремонти на площадите в съставните села. В Конарско също. Но за отбелязване е само на тази част, която е пред кметството и пред бъдещия дом на Ахмед. От парите за ремонт са закупени тротоарни плочки и два много важни елемента за „облагородяване на площадното пространство“. Това са две статуи на коне, които красят заведението на Плячката. А защо коне? Защото това са любимите животни на Ахмед, за които ръси пачки, пачки. Друг е въпросът дали пачките са плячкосани от контрабандата на дървен материал или от заплатата като кмет. Ако има смелост, нека сам обясни пред жителите на селото и прокуратура.

6

2. Комичното в случая с хобито на ПЛЯЧКОСВАЩИЯ РАЗРУШИТЕЛ НА СЕЛОТО, за което са си виновни сами жителите на Конарско, е купуването на един кон за 10-15 хиляди лева и продаването му след месец за 1 000 лева. Придържа се към Байганьовската поговорка: „За два купи-за лев продай“. Някой ще си спомнят вероятно за случката в Черна Места.

7

Кметът Ахмед Ахмед Плячката идва на организираното състезание за теглене със зурните и наскоро закупени коне. Не след дълго като усетил, че ще се посрами с неговите кранти, тихомълком като апаш се изнизал, а до ден днешен бива подиграван от момчетата от село Баня. Последният шумен случай е харчлъкът на 20 хиляди лева за три коня. Оказало се, че не стрували толкова и веднага се свързал с Кольо Розата от Виноградец да ги продаде за по 500 лева за луканки.

8

  1. През 2009 г. блогът „ЗА БЪЛГАРИТЕ“ излиза с гръмко заглавие: „КМЕТ ОТ ДПС КРАДЕ ДЪРВА, КУПУВА СИ ДЖИП ЗА 50 БОНА“ .

„Кметът на якорудското с. Конарско Ахмед Ибрахим Ахмед от ДПС е бил заловен от служители на Държавното лесничейство в града с краден дървен материал. Според жителите на селото напоследък кметът им демонстрирал очебийно замогване, като наскоро си купил и джип за 50 хил. лв. с парите от кражбата на дървен материал. Престъплението е било разкрито на 11 май 2009 г. по предварително подаден сигнал, че след полунощ Ахмед, срещу когото от дълго време имало сигнали за бракониерските му набези, може да бъде спипан с крадена дървесина. В помощ на лесничеите дошли и полицаи от управлението в Якоруда. Засадата на пътя, водещ от гората към с. Конарско, приключила в 1 ч. след полунощ, когато лесничеи и ченгета спрели колата на кметската фирма, чрез която Ахмед зареждал с материал банцига си в родното си село. В ифата, управлявана от шофьора на кмета Муса Старков, ченгетата открити 7 куб. м. немаркиран иглолистен материал. В момента дървесината била складирана в двора на стопанството, а преписката е в ръцете на дознателя от РПУ – Разлог Кузман Кузманов“.

9

10

  1. Друг случай в края на юли 2013 г. Около полунощ по сигнал е заловен товарен камион „Щаер“ пълен с дървен материал. В престъпното деяние властимащото лице Ахмед въвлича племенника си. Той е управлявал превозното средство. След дълга гонитба момчето излиза от кабината, зарязва всичко и хуква през гората. Камионът е конфискуван и оставен на Горски проверочен пункт в началото на Якоруда. При проверка на документите се оказва, че е собственост на кмета на село Конарско Пачката, а дървеният материал предназначен за неговия цех. Образувано е дело по случая, за което сам корумпираният Ахмед е разказвал, че ако не е бил плакал пред бивш Областен управител никой, дори кафелOFF не е могъл да предотврати неблагоприятният изход от делото. Щели са да осъдят племенника и да запечатат цеха. И преди да кажете, че е голям герой и връзкар, помислете какво е могъл да причини на едно дете. Заслужава ли си да се превърнете в престъпник, за да може Пачката да отърве кожата?

11

12

5. Още през първия мандат като за голяма награда за послушно паленце на кафелOFF му се подарява за жълти стотинки частна общинска собственост. Сградата на бившия Младежки дом. Наградата за добро послушание към кафелOFF по-късно е придобиване на сградата на центъра, където са жълто-червените плочки, срещу кметството. Познатата на няколко поколения сграда с магазина на РПК, кафето, ресторанта и сладкарницата са собственост, придобита отново за смешна сума. И, за да превари недоволството и неодобрението на съселяните си, я превръща в строителна площадка. Щял да си прави къща, после хотел, сега пък замислил нещо много актуално – къща за гости.

6. Известно, че Пачката е собственик на познатото на всички заведение „Шатрата“. Продадена му от Хасан Хърльов, като управител на РПК „Мусала“, но всъщност Пачката е само параван. Говори се, че истинският собственик е кафелOFF.

7. Хасан Хърльов продаде бившият хлебозавод на Якоруда отново на Пачката за близо 15 000 лева. Оказва се, че претенции за собственост предявява известна якорудска фамилия, която веднага завежда дело след маньовъра на тандема „Хърльов – Ахмед“. Пачката усеща неблагоприятния край и решава да се отърве от имота. Продава го на Мустафа Кьоров (Фъстъко) за 37 000 лева. Последният, след като разбира какво се случва получава сърдечен удар от притеснение.

8. Както в Аврамово, така и в Конарско са облагодетелствани Ахмед Ахмед и шепата лакеи около тях. Вместо да служи на народа, който го е избрал, той обслужва интереса на девет къщи. Ахмед Ахмед кандидатства фиктивно с подставени лица по земеделските програми за Европейско финансиране. В регистрите на Фонд „Земеделие“ се открояват имена, които след направена проверка се установи, че са на роднини на кмета Ахмед Ахмед. За тази схема ще говорим друг път, но заслужават внимание две неща. Козите, които са разположени на територията на бившето депо за отпадъци са собственост на Ахмед Пачката. В Черна Места се отглеждат крави, за които отговаря Пачката. Част от животните са предназначени за кафелOFF. Потвърдено от достоверен източник.

9. По време на снеговалежите, жители на селото са направили на кмета Ахмед Пачката забележка, че не са почистени улиците и движението е невъзможно. Отговорът на този нахалник е бил: „АМИ КУПЕТЕ СИ ДЖИП! АЗ КАК СЪМ СИ КУПИЛ ДЖИП И НЯМАМ ПРОБЛЕМ С ПРИДВИЖВАНЕТО“.

Уважаеми дами и господа, ако сега някой каже, че написаното е измислица само, за да се опетни името на споменатите властимащи, то НЕКА САМИТЕ ВЛАСТИМАЩИ ГО ДОКАЖАТ. Съществуват документи, в които се споменават факти и имена, много близки до засегнатите. Някои от тях нямаме законовите правомощия да ги публикуваме, затова само се позоваваме на информацията в тях.

На село Конарско е нужен умен, образован, знаещ и работещ в полза на своите избиратели кмет. Нужно е хулиганската дружинка на Плячката, работеща само по избори и нощем на контрабанда да бъде оставена настрани. Два мандата се видя какво могат – да скарват роднини, да обиждат и нагрубяват, да заставят и заплашват по време на избори и да живеят с широко около яката си за чужда сметка.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене