В Благоевград отбелязаха Световният ден за опазване на околната среда с „Воден празник”

Voden_praznik-2

В Благоевград отпразнуваха Световния ден за опазване на околната среда с „Воден празник”. Празничната програма на пл. „Георги Измирлиев” организираха Община Благоевград, ВиК – Благоевград, Басейнова дирекция, Регионална инспекция по околната среда и водите, Регионална здравна инспекция, Българско национално радио, Радио Благоевград и Сдружение „Аз обичам”..
Програмата бе открита с музикалното изпълнение на петгодишните таланти Петя и Боянчо, които зарадваха зрителите с изпълненията си.
Стотици награди и много изненади бяха подготвили организаторите за децата на Благоевград. От Сдружение „Аз обичам водата“ направиха специален „трон“ от бутилки вода, на който всеки желаещ можеше да измери нивото на водата в организма. За целта малките помощници съдействаха на всички любопитни дечица да научат какво е нивото им на хидратация.
За да проверят знанията на децата експерти от Община Благоевград и Регионалната инспекция по околната среда и водите бяха подготвили викторина за тях с награди – тениски, шапки и дискове с песни „Звезди в радиото“.
Малки доброволци от публиката помогнаха на специалистите от Регионалната здравна инспекция и ВиК Благоевград за специалната демонстрация – измерване на качеството на питейната вода.

Voden_praznik-4 Voden_praznik-3 Voden_praznik

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене